04 / 05 / 2024

kiracımı evden nasıl çıkarabilirim

kiracımı evden nasıl çıkarabilirim

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahipleri, her istediği zaman kiracısının tahliyesini isteyemiyor. Siz de kiracınızı evden çıkarmak istiyorsanız ve "Kiracımı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız, işte yanıtı...

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

Evde para kazanmak ofis hayatından bunalmış birçok beyaz yakalının hayali. İstediğin saatte, istediğin zaman aralığında çalışmak oldukça cazip bir fikir. Peki evden nasıl para kazanılabilir? Evden para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir...

Müşahit ne demek? Müşahit nasıl olunur? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde müşahit nasıl olunur? Müşahit ne demektir? İşte detaylar!

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Başvurana tam 3 bin 38 lira veriliyor! Aile Bakanlığından SED yardımı nasıl alınır? Peş peşe açıklandı! 

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? SED yardımına nasıl başvurulur? 

kiracımı evden nasıl çıkarabilirim Haberi

kiracımı evden nasıl çıkarabilirim

Kiracımı nasıl çıkarabilirim?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, her istediği zaman kiracısının tahliyesini isteyemiyor. Kiracılık hukukunu düzenleyen Borçlar Kanunu hem kiracının hem de mal sahibinin haklarını koruyor.


Kanun gereğince ancak tahliye gerekçelerinin var olması halinde kiracı tahliye edilebiliyor. Tahliye için öncelikle kiracıya ihtarname gönderilmesi gerekiyor. 


Siz de kiracınızı evden çıkarmak istiyorsanız ve "Kiracımı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Tahliyede haklı nedenler şu şekilde; 


Yazılı tahliye taahhüdü: 

Eğer kiracı söz konusu gayrimenkulü ev sahibine noterden alınan belge ile taahhüt ettiyse ancak evi buna rağmen boşaltmadıysa bu madde uygulanıyor. Ev sahibi bir ay içinde icra dairesine başvurarak evinin boşaltılmasını talep edebiliyor.


Mesken ihtiyacı: 

Ev sahibi, eşi veya çocuklarının kiradaki gayrimenkulü mesken olarak kullanmaya ihtiyaçları varsa bu madde geçerli oluyor. Kira sözleşmesinin bitiminden bir ay sonra dava açılabiliyor.


İşyeri...