06 / 05 / 2024

kiradan düşülen ücretler

kiradan düşülen ücretler

Posta yazarı Tamer Heper, '4 daireli bir apartmanda oturmaktayım. 3’ü ev sahibi biri kiracı. Asansörün eksiklikleri yaptırıldı. Daire başı bir ücret çıkarıldı. Kiracı olan arkadaş bu parayı ev sahibinden alamıyor. Bu kiracı arkadaş için çözüm ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

Kiralık evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirebiliyor. Buna göre, bir kiracı tadilat masrafının kiradan düşme hakkına sahip midir?

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Ölen birinin çocukları ve karısı varsa kendi kardeşine miras düşer mi?

Çocukları ve karısı olan bir kişi vefat ettiğinde mirasları, belirli kişiler arasında paylaştırılır. Bu noktada, ölen kişinin kardeşlerine kalıp kalmama durumu merak ediliyor. Peki ölen kişinin mirası çocukları ve karısı olsa da kardeşlerine düşer mi? İşte bu miras konusunun ayrıntıları...

Ek hesap kullanımlarında akılları baştan alan artış! Yüzde 197 oranında arttı!

Düşük ücretler yüzünden ay sonunu getiremeyen vatandaşlar daha çok acil ihtiyaçlar için para çektiği kredili mevduat hesaplarında aylık artış yüzde 47 ve yıllık artış ise yüzde 197 olarak kayıtlara geçti.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!

Dövizden çözülen paralar nereye gidiyor? Paranın yeni adresi neresi?

Seçim öncesi piyasalarda dalgalı seyir devam ederken, döviz hesaplarından çözülen paraların nereye gittiği merak konusu. Uzmanlar, döviz mevduatlarından çıkan 27,7 milyar doların nereye gittiğini araştırıyor.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Kiracılar, kiraladıkları evde bir sorun ile karşılaştığında ne yapmalıdır? İşte kiralanan eve dair sorulan sorular!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

kiradan düşülen ücretler Haberi

kiradan düşülen ücretler

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '4 daireli bir apartmanda oturmaktayım. 3’ü ev sahibi biri kiracı. Asansörümüzde mimarlar odası tarafından belirtilen eksiklikler, bir asansör firmasına yaptırıldı. Asansörün parçaları değişti, yeni aksamlar takıldı. Daire başı bir ücret çıkarıldı. Kiracı olan arkadaş bu parayı ev sahibinden alamıyor. Ev sahibi “Beni ilgilendirmez, hatta seni evden çıkarırım” diye tehdit etmiş. Bu kiracı arkadaş için çözüm ne olur?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

4 daireli bir apartmanda oturmaktayım. 3’ü ev sahibi biri kiracı. Asansörümüzde mimarlar odası tarafından belirtilen eksiklikler, bir asansör firmasına yaptırıldı. Asansörün parçaları değişti, yeni aksamlar takıldı. Daire başı bir ücret çıkarıldı. Kiracı olan arkadaş bu parayı ev sahibinden alamıyor. Ev sahibi “Beni ilgilendirmez, hatta seni...