08 / 05 / 2024

Kiralanan konutlara yeni tasarı

Kiralanan konutlara yeni tasarı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında vergi kaybı üzerine yeni kural konuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirtildi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı konutlara dair detaylar özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022? İşte o detaylar!

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Kendi kendine yeten konutlara pandemi dopingi!

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Başakşehir Şahintepe ve Ziyagökalp mahallelerine yeni konut müjdesi!

Kayapark Sakura Evleri'nin lansmanında önemli açıklamalar yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kentsel dönüşümle ilgili bu proje sürerken, 2022'nin ilk 6 ayı içerisinde yeni projeleri duyuracağız. Şahintepe ve Ziya Gökalp Mahallelerindeki konutlara 6 ay içerisinde başlayacağız" dedi.

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Marinalara yakın konutlara ilgi artarak devam ederken, yeni konut projelerinde de tekne bağlama iskeleleri dikkat çekiyor.

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Faiz indirimiyle yeni konutlara talep artacak!

Kamu bankaları tarafında ikinci kez uygulanan faiz indirim kararı sonrasında yeni konutların inşaatında hareketlenme bekleniyor. Sektör, faiz indiriminin üretime canlılık katacağını düşünüyor. 

Kiralanan konutlara yeni tasarı Haberi

Kiralanan konutlara yeni tasarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirterek, “Bu tür faaliyetlerin yasal mevzuat çerçevesine alınması yönünde düzenleme yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır” denildi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunuldu. Taslak ile sadece seyahat acenteleri ve tur operatörleri tarafından yerine getirilebilecek hizmetler belirlendi. Buna göre, ‘yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme’ yetkisi, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine verildi.




‘YAZLIK BİR NEVİ SEKTÖR’

Taslağın gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı: “Münhasır hizmetler başlığı altında getirilen önemli bir düzenleme de yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama...