03 / 05 / 2024

kiraların sigortalanması

kiraların sigortalanması

Kira sigortasının mağduriyeti gidereceğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kira sigortalanması ile devletin vergi kaybı olmayacak. Konut kiralama işlemlerinin tümü kayıt altında olacak." dedi.

Ev sahipleri fahiş kiraların sorumlusu değil!

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında sular durulmazken, mağdur ev sahipleri sık sık sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyor. Bir ev sahibi fahiş kiraların sebebine değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama yapan uygulamalara yönelik getirilen yeni kural ve düzenlemelerin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesiyle kısa zamanlı kiraya verilen evlerin normal kiralamaya döneceğine dikkat çeken sektör temsilcileri kiraların düşeceğini söyledi.

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Lojman kiralarına yüzde 85 zam şoku! Memurlardan lojman kirasına sınır talebi!

Olağanüstü şekilde yükselen konut kiralarının frenleyebilmek amacıyla, kiralar için getirilien yüzde 25’lik zam sınırlamasını lojmanda oturan memurlar da istedi. İşte memurların o talebi...

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

kiraların sigortalanması Haberi

kiraların sigortalanması

Kiraların sigortalanması bu yıl uygulanmaya başladı. Ülke nüfusunun yüzde 26'sının kiracı konumunda olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kira sigortalanması ile devletin vergi kaybı olmayacak. Konut kiralama işlemlerinin tümü kayıt altında olacak. Ev sahipleri kirasının peşinde koşmayacak çünkü hakları koruma altında olacak' dedi.



Başkan Bendevi Palandöken kira sigortasının birçok sorunu çözeceğini ifade etti. Palandöken, "Bu yıl 22 Mayıs itibariyle aktif olarak uygulanmaya başlayan kira sigortası uygulamasına yoğun talep var. İlk 20 günde 814 mülk sahibi bilgi almak için çağrı merkezlerine müracaatta bulundu. Bu uygulama mülk sahiplerinin haklarını da koruyor. Kiracının kirayı ödememesi halinde mülk sahibi parasının peşinde koşarken mağdur olmayacak. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane sayısı var. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızın yüzde 26´sı ise kiracı konumunda. Kira sigortası ile...