28 / 07 / 2024

kiralık evi boşaltırken nelere dikkat etmeli

kiralık evi boşaltırken nelere dikkat etmeli

İstinaf Mahkemesi'nden milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar geldi. İşte o karar ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri ürkütüldü, evlerini kiraya vermekten kaçıyor! Kiralık piyasasında neler oluyor? 

Son zamanlarda kiralık konut sayısı azalırken, talep oldukça fazla kaldı ve kiralar da fırladı. Gazeteci Emin Pazardı, 'Ev sahiplerini ürküttüler' dedi. Peki kiralık konut piyasasında neler oluyor? Ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söylüyor? 

Ülkelere göre kira düzenlemesi ve sosyal konutların kiralık konut pazarındaki yeri!

OECD verilerine göre sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı yüzde 84 ile en yüksek oranla Hollanda'da yer alırken, onu yüzde 52 ile İngiltere ve yüzde 50 ile Avusturya takip ediyor. İşte ülke ülke sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı...

1941 yılında kiralık yazlık ev oyunu! Ev yok demişler, oda oda kiralamışlar...

1941 yılında vatandaşlar kiralık yazlık ev bulmakta zorluk yaşamış. Emlakçı emlakçı gezen vatandaşlar boş gördükleri evleri kiralamak istediklerinde 'dolu' yanıtını almışlar. İşte 1941'de emlakçıların kiralık yazlık ev oyunu...

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Yazlık bölgelerdeki satılık ve kiralık konut fiyatları enflasyonun altında kaldı!  

Yazlık bölgelerdeki kiralık ve satılık konut piyasasındaki fiyatlar nominal olarak artarken, birçok beldede reel değişim enflasyonun altında kaldı.

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Ev sahipleri kiracı kavgaları son sürat devam ederken, kiralık evlerdeki azalma da dikkat çekti. Hemen hemen her ilde çok fazla boş ev varken, kiralık konut az. Peki bunun sebebi ne?

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

kiralık evi boşaltırken nelere dikkat etmeli Haberi

kiralık evi boşaltırken nelere dikkat etmeli

İstinaf Mahkemesi'nden milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir karar geldi. Dava dosyasında yer alan detaylara göre 2016'de medikal alanda faaliyet gösteren K. isimli şirket, başkent Ankara Çankaya’daki Temmuz Ş.’ye ait bir konutu aylık 1400 liraya kiraladı. Söz konusu sözleşmede, kiracının konutu boşaltacağı zaman 1 ay önceden bildirimde bulunması ve bir kira ödenmediği durumda, gelecek kiraların da ödeneceğine ilişkin hükümler yer aldı. Şirket, 2017 yılının Eylül ayında konutu boşaltacağını mal sahibine bildirdi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, mal sahibi de konuta gelerek, taşınmazın boyanarak teslim edilmesini talep ett. Böylece şirket yöneticileri ev sahibi ile temasa geçti ve ödedikleri 500 doların ödenmesini ve anahtarını teslim almasını talep etti. Fakat ev sahibi depozitoyu iade etmezken anahtarı da teslim almadı.

NOTERDEN İHTARNAME ÇEKTİ

Yaşanan gelişmelere göre...