25 / 07 / 2024

kırşehire külliye mi inşa ediliyor

kırşehire külliye mi inşa ediliyor

Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi Kırşehir Belediyesi'nin desteğiyle yükseliyor. Projeyle ilgili konuşan Başkan Bahçeci, “Ahi Evran-ı Veli Külliye Projesi büyük bir sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır fiyatları güncel...

Emtia piyasaları uzmanlarına göre bakır fiyatlarında artışların devam etmesi bekleniyor. Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu?

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kıdem tazminatı artık verilmeyecek mi? Çalışanlar dikkat! İkinci emekli aylığı ne kadar olacak?

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile kıdem tazminatı artık verilmeyecek mi? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara düzenli olarak destek ödemesi veriyor. Peki, Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Makro ekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi üzerine piyasalar hesaplarını Fed'in tutumunu yumuşatması ve faiz artırımlarında küçük adımlar atması ya da yavaşlaması üzerine yaptı. Peki Fed'in piyasaları ters köşe yapma ihtimali var mı?

kırşehire külliye mi inşa ediliyor Haberi

kırşehire külliye mi inşa ediliyor

Kırşehir’in önemli değerlerlerinden olan Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini yaşatmak, yaşamak ve anmak için Ahi Evran-ı Veli Külliye inşaatı Kırşehir Belediyesi tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, TESK, TESKOMB 'un desteğiyle yapılıyor.  2013 yılında başlanılan Ahi Evran-ı Veli Külliye projesi, Kırşehir’in tanıtımında önemli rol üstleneceği gibi, önemli bir kültürel mirasta yaşatılmış olacak. 


Cumhuriyet tarihinin ilk Külliyesi 


Ahilik gibi Kırşehir ve Türkiye için önemli bir değeri bir projeyle anlatmak büyük bir sosyal sorumluluk projesidir diye konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Yüzyıllardır Ahilik kültürünün merkezi olan Kırşehir’de Ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarmak, Ahilik felsefesini yaşatmak için başlatılan projemiz; Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştiriliyor. Buradan Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, TOBB,TESK, TESKOMB 'un değerli Genel başkanlarına ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah...