27 / 04 / 2024

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Son zamanlarda borsada yaşanan satışlar ‘soluksuz bir şekilde artan borsada kâr satışları olarak’ yorumlanıyor. Yüksek enflasyon endeksteki trendin muhafaza edilmesine katkı sağlarken kısa vadeli dalgalanmalar küçük yatırımcının canını yakabilir.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselen gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı.

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

Sağlık bakanlığı personel alımı 2023! Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru tarihi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri 2023! 

"Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman, hangi tarihte?" sorusunun cevabı sık sık arama motorlarında araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri 2023! 

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!

Kahramanmaraş depreminin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, İnsanların hayatları kolaylaşsın diye kısa çalışma ödeneği için de çalışmalar devam ediyor.

Kısa süreli çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneğine dair sorulan pek çok soru bulunmaktadır. Pandemi ile verilmeye başlayan kısa süreli çalışma ödeneği tekrardan gündemde yer alıyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtlar!

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor Haberi

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Arsa tapulu olup, kredi alınamayan taşınmazların krediye uygun yeni daireler kadar kira getirdiğini anlatan Erilkun, bu durumu şöyle örnekliyor: "Gaziosmanpaşa'da 2+1 arsa tapulu daireler 150 bin lira iken 750 lira civarında kiraya verilebiliyor. Yeni yapılarda ise bu rakam 250 bin lira ve kira getirisi 850 lira civarında. Buna göre arsa tapulu dairelerdeki amortisman süresi 13-14 sene iken, yeni dairede bu süre 20 seneyi aşıyor."


TİCARİ EMLAKTA AMORTİSMAN SÜRESİ 14-15 YIL

Erilkun, İstanbul'da ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14-16 sene olduğunu bildirdi ve "Stopajın kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru dilediği gibi ele alması aidat ve genel giderlerin darlığı ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkarıyor" diyor.


YURT YATIRIMININ...