05 / 05 / 2024

konut fiyatları araştırması

konut fiyatları araştırması

Hurriyetemlak.com Mart 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 14 lira olduğu Türkiye’de amortisman ( geri dönüş ) süresi ise 13 yıl ortalamasında.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Fiyatları araştırılmaya devam ediyor; Fakir Dikey Şarjlı Kablosuz Süpürge fiyatı ne kadar oldu?  

Son dönemde oldukça popüler olan dikey şarjlı kablosuz süpürgelerin fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Dyson, Fakir, Philips, Karaca gibi pek çok marka dikey süpürge satışında birbirleriyle yarışıyor. Peki Fakir dikey şarjlı kablosuz süpürge fiyatları ne kadar?

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

İftardan sonra 'çay' gibisi olmaz diyenler! o marketlerde çay ve şeker fiyatları dibi gördü! 20 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala insanlarda telaş ve heyecan başladı. 2023'e zamlarla giren Türkiye fiyatlar konusunda indirim yapan marketleri araştırıyor. Ramazanda iftardan sonra  en çok tüketilen ''şeker ve çay'' fiyatları araştırması revaçta.

Akaryakıt ne kadar oldu? Benzin ve motorin 8 Ekim 2022 güncel fiyatları

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında peş peşe son dakika değişimleri yaşanıyor. Bir hafta içerisinde motorine toplamda 4,01 TL’lik zammın ardından yeni bir zam daha gelecek. Vatandaş zamları kovalayamaz hale gelirken güncel akaryakıt fiyatları araştırması sıklaştı.

Konut fiyat artışında tarihi gelişme! Türkiye'den 3 şehir resmen zirvede!

Dünyadaki 150 kenti kapsayan konut fiyatları araştırmasının verilerine göre Türkiye'nin üç büyük şehri zirveye oturdu. Peki konut fiyatlarının arttığı diğer iller nereler oldu? Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

konut fiyatları araştırması Haberi

konut fiyatları araştırması

Hurriyetemlak.com Mart 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 22’i bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.127 lira olarak yansıdı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 14 lira olduğu Türkiye’de amortisman (geri dönüş) süresi ise 13 yıl ortalamasında.


İSTANBUL 2.733 TL/m²


Satılık yıllık artış: %27


Kiralık yıllık artış: %24


İstanbul'da konut fiyatlarında artış sürüyor. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre bazı ilçelerde evi olanlar son bir yılda tam yüzde 50 kazanç sağladı. Son bir yıllık artış göz önüne alındığında Beykoz’da ev fiyatları yüzde 50, Bağcılar ve Zeytinburnu’nda yüzde 41 artış gösterdi. Beykoz’da metrekare satış fiyatı 5.972 liraya, Bağcılar’da 2.000 liraya, Zeytinburnu’nda ise 2.571 liraya ulaştı. Amortisman süresinin 13 yıl olduğu İstanbul’da kiralık konut fiyatları ise 1 yılda yüzde 24 artarak metrekaresi 17...