28 / 04 / 2024

Konut fiyatları Ocak 2016da aratacak

Konut fiyatları Ocak 2016da aratacak

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli olan inşaat sektöründe zammı zorunlu hale getirdi.

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının Ocak ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 6,3 artış gösterdiği kaydedildi.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 1,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere konut fiyatlarının bu senenin ocak ayında yıllık bazda yüzde 1,9 artış gösterdiği bildirildi.

İkinci el konut fiyatlarında şok! Fiyatlar resmen uçtu!

Ocak ayının ortasında sıfır konut için düşük faizli kampanya beklentisi ikinci el konut fiyatlarını adeta uçurdu. Yeni Evim Kampanyası, fırsatçıların yeni geçim kapısı olurken, bu kez de ikinci el konut fiyatlarının yüzde 10’dan fazla artmasına neden oldu.

Markalı konut fiyatları 1 senede yüzde 95.8 arttı! 3+1 konutlar gözde oldu!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçları resmen belli oldu. Konut fiyatlarında 2022 Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 1.03, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 95.8, Ocak 2010'a göre ise yüzde 312.60 oranında nominal yükseliş yaşandı...

İngiltere'de konut fiyatları sert düşüş yaşadı!

İngiltere'de geçtiğimiz sene Ocak ayından Haziran ayına kadar olan süreçte konut fiyatlarındaki artışın çok yavaş olduğu belirlendi.

Konut fiyatlarında son durum ne?

TUİK geçtiğimiz hafta içinde Ocak ayına ilişkin “İnşaat Maliyet Endeksi” verilerini açıkladı. Peki, bu maliyet endeksi konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Levent Yılmaz bugünkü köşe yazısında inşaat maliyetleri ve konut fiyatlarını kaleme aldı.

Konut fiyatları Ocak 2016da aratacak Haberi

Konut fiyatları Ocak 2016da aratacak

Kur artışının yanında, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreç ve sonrasında yaz tatilinin de etkisiyle zam planlarını erteleyen sektör temsilcileri, 1 Kasım'daki seçimler sonrası konut fiyatlarının artışa geçeceğini belirtiyor. 



Temmuz, ağustos ve eylül döneminde terör olaylarındaki artışın olumsuz etkisi inşaata da yansıdı. Fiyatları arzu ettikleri seviyede artıramayan firmalar kampanya yoluyla stoklarını eritmeye çalışırken, yeni projeleri için ön talep sürecini başlatanlar zamsız seçenekleri öne çıkardı. Kurdaki artış ise hâlâ fiyatlara yansımadı. Uzmanlar, bunu fırsata çevirmek isteyenlerin aralık sonuna kadar harekete geçmelerini öneriyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin sandıktan birinci çıkıp tek başına hükümet kurma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle inşaat sektöründe hakim olan umutlu bekleyiş, projelerdeki inşaat ve satış hızına yansıyacak. Zam da beraberinde gelecek…


Bizler de, konut almak için son fırsatların kaçırılmamasını...