12 / 05 / 2024

Konut fonları kurulup

Konut fonları kurulup

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

BES yatırımcıları fonlarını bozdu, ev peşinatı yaptı! 

Konut kredi faizlerinin hızla aşağı çekilmesi sonucu bir kısım gönüllü BES yatırımcısı fonlarını bozarak ev peşinatı yaptı...

Konut ve varlık finansmanı fonlarında yeni düzenleme!

Finansal piyasalara ilişkin yeni düzenlemeler içeren "Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifte, konut ve varlık finansmanı fonlarındaki yeni düzenlemeler de yer alıyor...

'Konut stoku müteahhitten fona geçsin' önerisi!

Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacının 900 bin olduğunu söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut stokunun fonlar tarafından alınarak çözüleceğini söyledi. Yenigün, bu öneriyi Türkiye Emlak Katılım Bankası yetkilileriyle görüştüklerini söyledi.

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

EXPO Turkey By Qatar Fuarı'na katılan Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, sektör ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydoğan, yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini söyledi.

Standard Life, İngiltere’de konut fonlarını askıya aldı!

Küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.

Türkiye'nin tanıtımı için gayrimenkul fonları birleştirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda Türkiye'nin tanıtımına yönelik kullanılan fonların tek çatı altında toplanması durumunda yabancıya konut satışının 2-3 yıl içinde 23 binden 90 binlere çıkabileceği belirtildi.

Konut fonları kurulup, BES şirketleri yatırıma teşvik edilmeli!

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İstanbul'daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edilecek!

Zengin Arap ailelerin zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul'daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edeceği bildirildi. Demirhan, "Bu ailelere BAE ve Kuveyt'in isim yapmış kişileri üye." dedi.

Arap bağış fonu İstanbul'daki Suriyeliler için toplu konut inşa edecek!

Zengin Arap aileleri zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul' daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edecek. Yatırım için Beylikdüzü ve Silivri bölgeleri öne çıkıyor..

Konut fonları kurulup Haberi

Konut fonları kurulup

Bireysel emeklilik sektörünün 2015 yılı gerçekleşmesi ve 2016 yılı beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 18 Aralık 2015 tarihi itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcı sayısının 5 milyon 976 bin 412'ye ve toplam fon miktarının 47 milyar liraya ulaştığını söyledi. Bostan, toplam fon birikiminin yaklaşık 4,8 milyar lirasının devlet desteği, 42 milyar 275 milyon lirasının vatandaşların kendi birikimi olduğunu ifade etti. 


HEDEF 7 MİLYON KATILIMCI 


Söz konusu dönemde katkı payı tutarı 36 milyar 433 milyon TL olarak gerçekleşirken, yatırama yönelen tutarın ise 35 milyar 867 milyon TL'ye çıktığını dile getiren Bostan, her yıl hızlı büyümesini sürdüren sektörün, 2016 yılında 7 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı ile 60 milyarlık liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade etti.


Yatırımı teşvik...