05 / 05 / 2024

Konut için 3 ayda 5

Konut için 3 ayda 5

Yılın ilk 3 ayında ev almak isteyenler bankalardan 5 milyar 787 milyon lira konut kredisi çekti. İnşaat şirketleri Ocak-Mart'ta bankalara yaklaşık 7 milyar lira borçlandı.

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 1.030 yeni konut için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni projelerinin ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek.

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Yüzyılın dönüşümü başlıyor! Her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek!

Yüzleri güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi.

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

Konut için 3 ayda 5 Haberi

Konut için 3 ayda 5

Yılın ilk 3 ayında ev almak isteyenler bankalardan 5 milyar 787 milyon lira konut kredisi çekti. Ev sahibi olmak isteyenlerin bankalara toplam borcu Mart 2015 itibarıyla 131 milyar 547 milyon liraya ulaştı. İnşaat şirketleri de Ocak-Mart 2015'te bankalara yaklaşık 7 milyar lira daha borçlandı.


Türkiye'de bu yılın ilk 3 ayında ev almak isteyen tüketiciler bankalardan 5 milyar 787 milyon lira daha Konut kredisi çekti. Böylece ev sahibi olmak isteyenlerin bankalara olan toplam borcu Mart 2015 itibarıyla 131 milyar 547 milyon liraya ulaştı. 


Rakamın büyüklüğü dikkat çekerken, uzmanlar konut satışındaki artışın daha çok ‘ipotekli' olmasını ‘gelecekte faizler artacak beklentisi hakim' şeklinde yorumluyor. Nitekim Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) önceki gün yayımladığı konut satış rakamlarına göre, Türkiye genelinde konut satışı mayısta bir önceki yılın...