24 / 07 / 2024

konut kiraları son durum 2021

konut kiraları son durum 2021

İstanbul'da ev kiralarına yapılan zamlar dudak uçuklatıyor. Aylık kira tutarı Bağcılar'da 12 bin Türk Lirası'na kadar yükselirken, Beşiktaş'ta bu rakam 43 bin Türk Lirası'na ulaştı. 

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Kiralık ev arayışları arttı!

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, geçmişte emlak arayanların üçte birinin kiralık, üçte ikisinin satılık konut aradığına, fakat bu sene bu oranların eşitlendiğine dikkat çekti. Tandoğan, bu talebin bu şekilde süreceğini dile getirdi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde, yükselen ev fiyatlarının artışında yatan sebebi kaleme aldı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Kiralık ev probleminin temelinde ne var? 

İstanbul'da kiralık ev sorunu gitgide büyüyor. Ev arayanlar hayalindeki evi bulsa da evleri kiralamakta zorluk çekiyor. Peki, kiralık ev sorununun temelinde ne yatıyor? İşte detaylar...

Kira fiyatlarında zam fırtınası!

Ev kiralarının yükselmesini fırsat bilen konut sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp; dairelerini çok daha yüksek fiyatlara kiralayacakları yeni kiracılar aramaya başladı. Evden çıkmayı kabul etmeyen kiracılara ise sözleşmelerinden çok fazla oranlarda zam uygulanmak isteniyor. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku mevcut. Son zamanlarda artan kira fiyatları gündemden düşmüyor. Merkezi yerlerde konumlanan evlerin kiralarının ortalama en az 3 bin TL'den başlarken, konut fiyatları da yüzde 30 arttı.

2 bin TL'nin altında kiralık ev kalmadı!

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiracıların 2 bin Türk Lirası tutarındaki bir konutu kiralayabilmeleri için ceplerinde en az 10 bin TL para olması gerektiğine dikkat çekti. Salim Taşçı, kira fiyatlarına ve kira fiyatlarında yükselişin nedenlerine ilişkin konuştu.

Konut kiraları rekora koşuyor!

Son zamanlarda ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar gündemde tartışmalara neden oldu. Peki ev kiralarının artışında bir üst sınır var mı? İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları arttı!

İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde görülen kira yükselişleri, sokaktan Twitter'a kadar her yerde gündem olmuş durumda. Bu artış, özellikle kiracıları ve yeni kiralık konut arayanları düşündürürken beraberinde kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlıkları da çoğaltıyor. 

Kira fiyatlarındaki artış durdurulabilir mi?

Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan yükseliş son dönemlerde herkesin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Kira yükselişleri kontrolsüz bir biçimde yaşanıyor. Peki artan kira fiyatlarına devlet müdahalesi mümkün mü? İşte dünyadan örneklerle kira fiyatlarına yapılan müdahaleler...

Kiracı konut almanın hayalini kuramıyor, ev sahibi de konutunu kaybetmekten korkuyor!

Son yıllarda fahiş rakamlara ulaşan kira bedelleri ve satılık konut fiyatları hem ev sahiplerini hem de kiracıları tedirgin ediyor. Konut kiraları son 9 yılda 6 kattan fazla artarken, konut satınalınabilirlik gücü açısından Türkiye sonlarda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Konut kiralarından stopaj alınırsa, kiralar daha da fırlar!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konut kiralarından stopaj alınması ile ilgili konuştu. İşte o açıklama...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Çanakkale’de konut Fiyatları tavan yaptı! Son üç yıldaki artık yüzde 1000 oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Çanakkale’deki konut piyasasını mercek altına aldı. Çanakkale’de konut fiyatları Son 3 Yılda yüzde 1000 arttı.

TOKİ İstanbul 250 bin konut projelerinde son durum ne?  TOKİ az önce resmen açıkladı!

81 ilde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul projelerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ İstanbul projelerinde son durum ne? 

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Bakırköy'deki 85 metrekare ev 520 bin dolara satılıyor: Konut piyasası son sazanlarını arıyor!

Son zamanlarda fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündeme geliyor şimdi de Bakırköy'deki 520 bin dolarlık 85 metrekare büyüklükte olan ev şaşırttı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

konut kiraları son durum 2021 Haberi

konut kiraları son durum 2021

Geçtiğimiz yazdan itibaren ciddi bir yükseliş gösteren ev kiraları, her geçen gün artmayı sürdürüyor. İstanbul’da 1 oda 1 salon konutlar için istenen kiralar tartışmalara neden oldu. 

Özellikle öğrencilerin ya da tek başına yaşayanların yöneldiği konut tipi olan 1 oda 1 salon evler İstanbul Bağcılar'da fazlasıyla yüksek fiyatlardan ilana veriliyor. Bu fiyatlara bir de aidat ve faturalar da ilave edilince, konut kiralamanın masrafını bir hayli yükseltiyor. 

İstanbul Bağcılar’da 2 bin 100 TL'den başlayan 1+1 kiralık evler 12 bin TL'ye kadar yükseliyor. Aidat fiyatları ise bin TL'ye ulaştı.

 

BEŞİKTAŞ’TA 43 BİN TL'YE KİRALIK DAİRE

İstanbul’da yüksek kiralar yalnızca Bağcılar'la sınırlı değil. Daha merkezi ilçelere gidildikçe kira fiyatları da yükseliyor. 

Odatvcom'dan Talha Özmen'in haberine göre; Beşiktaş'ta semtlere göre değişen 1+1 evler 60 metrekare,...