13 / 05 / 2024

Konut mobilyaya etkisi

Konut mobilyaya etkisi

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Konut alıp satacaklar dikkat! İlan sitelerinde sistem değişiyor!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olacak?

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

Konut satışlarında kredi etkisi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Bunun üzerine AKYAPI CEO'su Hüseyin Dincel bazı yorumlarda bulundu. İşte detaylar...

Çimentonun konut maliyetlerine etkisi yüzde 4,5! İşte Nisan 2022 çimento fiyat listesi...

İnşaat maliyelerindeki artışın önüne geçilmiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilerine göre inşaat maliyet endeksi  ocak ayında yüzde 79,91 yükselerek rekor kırdı.

Konut mobilyaya etkisi Haberi

Konut mobilyaya etkisi

Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, dünya pazarında kolay taşınabilir, hafif ve fonksiyonel mobilyaların etkili olduğunu söyledi

Son yıllarda hareketlenen gayrimenkul sektörü, mobilyaya da talebi artırdı. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünü emlakeki.com’a değerlendirdi…

Konutta son dönemde çok yoğun bir hareketlilik var. Bu durum mobilya sektörünü nasıl etkileyecek?

Mobilya tüketimini etkileyen faktörler arasında üretilen konut ve konut talebinin artmasının önemi büyük. Kentleşme ve hızla artan konutlaşma mobilya ihtiyacına olan talebin de artmasına sebep oldu. Özellikle kolay taşınabilir, hafif ve fonksiyonel mobilyalar dünya pazarında gittikçe daha fazla etkili olacaktır. 

Son dönemde yarı mobilyalı konutlar oldukça tercih ediliyor. Ne tür projelerde hangi ürünler...