28 / 04 / 2024

konut satışları artışı

konut satışları artışı

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.”

Konut satışları neden arttı?

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Arseven bugünkü yazısında konut satış verilerini değerlendirdi ve neden satışların arttığını açıkladı. İşte o yazı...

Konut satışlarında yükseliş olacak!

Konut satış lan son iki yılda yüzde 9 büyüme kaydederken, 2015 Eylül sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13, ipotekli konut satışları ise yüzde 23 artış gösterdi.

Konut satışları son iki yılda yüzde 9 büyüdü!

Konut satışları son iki yılda yüzde 9 büyüme kaydederken, 2015 Eylül sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13, ipotekli konut satışları ise yüzde 23 artış gösterdi.

Konut satışları 2 yılda yüzde 11 büyüme kaydetti!

Konut satışları son iki yılda yüzde 11 büyüme kaydetti. 2015 Ağustos sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut satışlarında artış var!

MÜSİAD 14. İnşaat ve Çevre Sektör Zirvesi Antalya'da Latanya City Hotel'de yapıldı. 2014'ün üçüncü çeyreğinde konut satışlarının iyi olduğu bildirildi. Konut satışlarının 2013'ün üçüncü çeyreğine göre arttığı bildirildi.

Abdurrahman Yıldırım: Konut sektöründe satış adedi yıllık bazda 1 milyonun üzerine yerleşiyor!

Dün açıklanan ekim ayı konut satışları yüzde 25 arttı. Satışın, önceki yıllara göre yarım milyona yakın arttığı görülüyor. Bu yıl da 1 milyon adetlik konut satışı garantilendi.

Konut satışları ekim ayında yüzde 25.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu yıl ekim ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.3 artarak 95 bin 645'e ulaştı.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

Konut satışlarındaki artış beyaz eşya sektörünü de etkiledi!

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, beyaz eşya sektörünü düğün sezonu, düşük faizli tüketici kredisi fırsatı ve konut satışlarındaki artışın etkilediğini belirtti...

Konut satışlarındaki artış kime yaradı?

Son 2-3 ayda kamu bankaları aracılığıyla konut satışlarında ciddi artışlar sağlandı. Peki bu politika veya uygulama neye yaradı? Kime ne sağladı?

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Konut satışlarındaki artış fiyatları nasıl etkileyecek?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

konut satışları artışı Haberi

konut satışları artışı


TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.” 


Sektör temsilcilerinden Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan konuyu değerlendirdi. Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 olduğunu görüyoruz. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,4 oranında artarak bin 684 oldu. Gurbetçilerin yaz aylarında yurda dönmesi, yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesiyle yabancı yatırımcılara konut satışları artarak devam etti. Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasıyla birlikte insanların yazlık bölgeleri tercih ederek şehirden uzaklaşması, Ramazanın ayı ve Kurban Bayramı’nın etkisiyle birlikte her yıl olduğu gibi...