02 / 05 / 2024

konut satışları ikinci çeyrek 2020

konut satışları ikinci çeyrek 2020

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa işbirliği ile hazırlanan 2020 yılı 2. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayınlandı...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Hollanda'da yeni konut satışları çakıldı! Yüzde 56,2'lik sert düşüş!

Hollanda'da yeni konut satışlarında dert düşüş gözlemlendi. Bu kapsamda ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,2 azaldı.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında düşüş devam ediyor!

ABD'de ikinci el konut satışları sekizinci ayda da düşüşünü sürdürdü.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

konut satışları ikinci çeyrek 2020 Haberi

konut satışları ikinci çeyrek 2020

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa işbirliği ile hazırlanan 2020 yılı 2. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu” açıklandı. Rapora göre, konut satış adedi 2020 yılının ikinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 14, ikinci el konut satışları ise yüzde 28 arttı.

Türkiye’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 434 TL

TÜGEM ve Endeksa işbirliği ile hazırlanan “İkinci El Konut Piyasası” raporuna göre, 2. çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında 1 yıllık yüzde 14 artış yaşanırken, 2. çeyrek sonu itibarı ile Türkiye’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 434 TL, ortalama amortisman süresi 18 yıl, ortalama pazarlama süresi 77 gün oldu.

İkinci el konut stok adedi düşüş gösterdi

2. el...