02 / 05 / 2024

konut satışlarına yeni düzenleme 2014

konut satışlarına yeni düzenleme 2014

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Maketten konut satışı yapılamayacak!

Tüketicinin korunmasını hedefleyen yeni kanunda, tüketici kredileri, kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri gibi birçok alanda uygulanacak...

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

ABD'de yeni konut satışları ekimde azaldı

ABD'de yeni konut satışları, ekimde aylık oranda yüzde 5,6 düşüşle 679 bine azalarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleştiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Hollanda'da yeni konut satışları çakıldı! Yüzde 56,2'lik sert düşüş!

Hollanda'da yeni konut satışlarında dert düşüş gözlemlendi. Bu kapsamda ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,2 azaldı.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına resmen başlıyor. Bu kapsamda buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve mısır satılacak. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! İşte 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

konut satışlarına yeni düzenleme 2014 Haberi

konut satışlarına yeni düzenleme 2014



Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Düzenlemenin inşaat firmaları açısından ciddi zaman kaybı ve maddi yükümlülükler yaratacağını kaydeden Demir, kanunun, satış vaadi sözleşmelerinin noter kanalıyla yapılması ve tapu şerhi şeklinde bir düzenleme zorunluluğunun getirildiğini bildirdi. Demir, "Dolayısıyla satışı gerçekleştiren tarafın, tapuya ve notere gitmesi gerekecek. 


Hem alım yapan hem de satış yapan taraf için ekstradan zaman ayırma zorunluluğu nedeniyle iş süreçleri uzayacak. Mevcut durumda konut kredisi kullanan tüketici 500 ila 1000 lira gibi masrafları ödemekte bile zorlanırken, yasa ile 7- 8 bini bulan bir noter masrafıyla karşılaşıyor. Bu iki konu, satışları yavaşlatabilir" dedi. 


Garantör bankalarla çalışan firmalar için noter kanalı zorunluluğunun kaldırılması gereken bir uygulama olduğunun altını çizen Demir, garantör bankaların olmadığı senetli satışlar...