05 / 05 / 2024

konut sektörü ve inşaat sektörü aynı şey mi

konut sektörü ve inşaat sektörü aynı şey mi

ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve İnşaat Platformu sözcüsü Mahmut Kılınç, "Türkiye dünyada 'mega' diye tabir edilen büyük çaplı projelerin en fazla hayata geçirildiği ülkeler arasında ilk sıralardadır" dedi.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve hareketlenme için önerilerini paylaştı. 

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

konut sektörü ve inşaat sektörü aynı şey mi Haberi

konut sektörü ve inşaat sektörü aynı şey mi

TÜRKİYE, dünyada 'mega' diye tabir edilen büyük çaplı projelerin en fazla hayata geçirildiği ülkeler arasında ilk sıralardadır" açıklamasını yapan ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve İnşaat Platformu sözcüsü Mahmut Kılınç, "Türkiye, devam eden 100 bin adetlik projeleri ile adeta şantiyeler ülkesidir. İnşaatın Türkiye ekonomisindeki en önemli lokomotif sektör olduğunu dile getiren Kılınç, inşaat sektörüne girdi sağlayan diğer sektörlerin katkısının da dikkate alındığında, GSMH'dan yaklaşık yüzde 35 civarında pay aldığım vurguladı. 


Kılınç, "Türkiye; enerji, ulaşım, altyapı, konularında halen yetersiz bir ülkedir. Bu anlamda gelişmekte olan bir ülke olarak, söz konusu yatırımların sekteye uğramaması için hepimiz katkı sağlamalıyız" diye konuştu. 


İnşaat sektörünün sadece konuttan ibaret olmadığım dile getiren Kılınç, bu yanılgının, acilen değiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Kılınç şunları söyledi: 


ALT YAPI YATIRIMLARI YETERSİZ 

"Konut pazarı,...