03 / 05 / 2024

konut sektörü yatırımı

konut sektörü yatırımı

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve hareketlenme için önerilerini paylaştı. 

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

konut sektörü yatırımı Haberi

konut sektörü yatırımı

İstikrarlı bir ekonomide İnşaat sektöründe planlama, arz-talebe göre belirlenir. Konut inşaatında, nüfus faktörü ve konut talebi hesaplanır. Nüfusa göre hesaplanınca. Türkiye de konut arz fazlası var. Ancak konut satışları da artıyor. 2015 yılında 2014 yılına göre yeni konut satışlarında yüzde 9.9 oranında, ikinci el konut satışlarında ise yüzde 10.5 oranında artış var. Ayrıca yabancıların aldığı konutlarda da yüzde 20.4 artış var. (Aşağıdaki tablo) Konut satış sayıları Artls (adet) 2014 2015 (Yüzde) İlk satış 369,846 406,492 9,9 İkinci el satış 405,846 448,440 10,5 Toplam satış 775,692 854,932 10,2 Yabancıya satış 18,959 22,830 20,4 Neden ? 


1) Konut ve gayrimenkul tek güvenilir yatırım olarak kaldı. Finansal yatırım araçları, borsa, dolar ve Euro, altın, aşırı spekülatif ve değişken olduğu için. tasarrufu olan ne...