01 / 05 / 2024

konutlarda yangın riski

konutlarda yangın riski

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

CE Sertifikalı Kale Yangın Kapısı güvenliği arttırıyor!

Yangın kapıları gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde olası bir yangın esnasında güvenli tahliye aşamasında önemli bir rol oynuyor. İşte detaylar...

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde yangın önlemi yok!

Abdurrahman Kılıç, Türkiye’nin yangın riski yüksek bir ülke olduğunu belirtti. Kılıç, yangın sayısının her yıl ortalama yüzde 10 arttığını, binaların yüzde 80'inde yeterli önlem bulunmadığını ifade etti.

Binalardaki duman alarmı gece yangınlarındaki ölüm oranını azaltıyor!

Haluk Yanık, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Wow Convention Center’da düzenlenen “IV. Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi”nin açılış konferansında konutlarda yangın algılama ve uyarı sistemlerini işledi.

Murat Özcan: Yangın yalıtımı binalarda riski azaltır!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Abdurrahman Kılıç: Yeni binalarda yangın riski artacak!

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Gökhan Erel: Konutlarda yangın riskine yalıtım çözümü gerekiyor!

İstanbul’da yılda 25 bin yangın vakasının yaşandığına dikkat çeken Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, bu riskin doğru yalıtım uygulaması ve yangına karşı dayanıklı malzemelerin kullanımıyla ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

İzmir ve Manisa'da, yangın riski yüksek alanlar kamerayla izleniyor!

Yangın riski yüksek alanlara kurulan kameralar, ormanları 24 saat canlı olarak izlenebilir yerlere çevirdi. İzmir ve Manisa'da kurulan dumana duyarlı sistem, 50 kilometre yarı çaptaki etkin gözetleme alanında yangın çıktığında sesli uyarı veriyor.

Konutlarda yangın güvenliği!

Konutlarda yangın güvenliği için bodrum katlar dahil 4 katı geçmeyen konutlar ile ikiz evler gibi konutlar dışındaki konutlarda, konut içindeki herhangi bir noktadan çıkış kapısına kadar olan uzaklığın 20 m’yi geçmemesi gerekiyor...

Türkiye'de kamu binaları yangın riski altında!

Türkiye'de yangından korunma bilinci dip seviyelerde. Türkiye çapında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı yüzde 10'un altında...

İstanbul Boğazı'nda 240 tarihi yalı ve binada yüksek yangın riski var!

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde, Sempozyum Başkanı Abdurrahman Kılıç “Tarihi Bina Yangınları ve Yüksek Yapıların Yangın Riski ” konulu bir basın toplantısı düzenledi...

Konutlarda yangın merdiveni yönetmeliği!

Konutlarda yangın merdiveni yönetmeliğine göre kaçış yolları, bir yapının herhangi bir noktasından yer seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamına deniyor. İşte yönetmelik hükümleri...

konutlarda yangın riski Haberi

konutlarda yangın riski


Türkiye’nin en köklü sigorta şirketleri arasında yer alan Generali Sigorta’nın “Konut Hasar Araştırması” ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor. 


Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin (GAM) Türkiye genelinde yaptığı hasar araştırmasına göre, 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizde sigortalanma oranı ise yüzde 16’lar gibi düşük bir seviyede bulunuyor. Türkiye’de konut poliçesi yaptırılanların sayısının sadece 3 milyon düzeyinde seyrettiği belirtilirken bu oran gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye’deki sigortalılık oranının ne kadar düşük bir seviyede kaldığını gösteriyor. 


Araştırmaya göre, il bazında inceleme yapıldığında konutlarda sigortalılık oranı İstanbul ve Ankara’da daha yüksek iken kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek...