17 / 05 / 2024

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımı

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımı

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!

İstanbul’da kentsel dönüşümde asbest riski olduğu ve 2000'den önceki binaların önlem alınarak dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mega kentte ortaya çıkacak inşaat atığının miktarı 110 milyon ton, değeri de 66 milyar TL olarak hesaplandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Vadi Evleri 7.Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekiliyor! 926 konut sahibini buluyor!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi'nin yıl dönümünde, İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma ve kura çekim törenine katıldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıl dönümünde çarpıcı uyarı!

Ülkemizi depreme karşı uyaran isimlerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Prof. Övgün Ahmet Ercan Türkiye tarihine damga vuran depremleri anımsatarak "Geçmiş olsun" yazdı.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.

Deprem uzmanı rakam vererek İstanbul'u uyardı: Büyük kaos olabilir! Büyük deprem yakın mı?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'u rakam vererek uyardı ve kaosa dikkat çekti. İşte deprem uzmanı Görür'ün o açıklamaları...

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımı Haberi

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımı

Kentsel Dönüşümü destekleyen Dünya Konut Günü insanların yerleşiminin daha iyi hale gelmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılından itibaren düzenleniyor. Binaların yenilenmesi, ısı yalıtımlı ve enerji verimli binalar inşa edilmesi için de büyük bir fırsat sunuyor. 


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, daha iyi yerleşim alanlarına sahip olunmasına dikkat çekmek amacıyla belirlenen Dünya Konut Günü'nde Kentsel Dönüşümün gerekliliğini ve ülkemiz için bir fırsat olduğunu vurguladı. Özellikle çarpık yapılaşma içindeki niteliksiz konut stokunun hızla yenilenmesine ve güvenli yapılar haline gelmesine, daha etkin enerji verimli konutlar inşa edilmesine, sağlıklı çevre koşullarına kavuşulmasına olanak tanıyan bir süreç olduğunu vurguladı. 


Binalarda Enerji verimliliği açısmda ülkemizde standartlan belirleyen mevzuat TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları'na uygun olarak, hesaplanan yalıtım kalınlıklanna baktığımız zaman,...