07 / 05 / 2024

Konutların küresel elektrik tüketimindeki payı

Konutların küresel elektrik tüketimindeki payı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından düzenlenen Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda “Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri” ele alındı. 

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

TOKİ'den 'Osmaniye'deki konutların açık artırma ile satıldığı' iddiaları için açıklama geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 05 Şubat 2024 tarihinde bazı yayın organlarında yayınlanan “TOKİ, Osmaniye'de konutları açık artırma ile sattı!" başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Küresel piyasalara jeopolitik riskler damgasını vurdu!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlikle küresel piyasalar haftaya negatif bir seyirle başlarken, gözler bölgeden gelecek haberlere çevrildi.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerinden ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde toplamda 3 bin 477 konutun yapımı devam ediyor. Söz konusu konutların kış aylarından önce tamamlanması planlanıyor...

Konutların küresel elektrik tüketimindeki payı Haberi

Konutların küresel elektrik tüketimindeki payı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Malkoç,  binaların küresel elektrik tüketimindeki payının yüzde 50’yi geçtiğini, Türkiye’de de binalardaki enerji tüketiminin sanayi ve ulaşımı geride bıraktığını belirterek, binalardaki enerji verimliliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, “Bugün enerjinin verimli kullanılması ve ekolojiyi gözeten uygulamalar kaçınılmaz bir gereklilik. Çatı ve cephe sektörü, bu konuda örnek olacak teknoloji ve tasarımları hayata geçiriyor” dedi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Üyesi M. Nazım Yavuz ise güneş ülkesi Türkiye’de güneş enerji sistemlerinin doğalgaz gibi yaygınlaşması gerektiğini söyledi.


ÇATIDER’in 2002 yılından bu yana 8 kez düzenlenen ve kapsamlı içeriği ile ‘referans’ olarak kabul edilen ‘Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’, bu kez daha geniş bir kapsamla...