21 / 05 / 2024

konutta küresel faiz

konutta küresel faiz

Uluslararası piyasalardaki dalgalanmaya paralel konutta faizler yükselişe geçti. Konut kredilerinde faiz oranı yüzde 1.28 ila yüzde 1.53 arasında değişiyor..

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak olan toplantıda faiz artırmayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte yeni haftaya pozitif başladı.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Küresel piyasalarda ‘resesyon’ endişesi dalga dalga yayılıyor! Hızlı yükselen petrol ve bakır çok sert düştü!

Küresel piyasalarda resesyon beklentisi endişeye dönüştü. Dünya borsaları bu nedenle satış ağırlıklık bir seyir izlerken, yurt içindeki piyasalar ise bugün Merkez Bankası’nın faiz kararını, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamaları nefesler tutularak bekleniyor.

konutta küresel faiz Haberi

konutta küresel faiz

Uluslararası piyasalarda dalgalanmaya neden olan bankacılık krizi nedeniyle bankalar konut kredisi faiz oranlarını yükseltmeye başladı. Geçtiğimiz temmuz ayında dünya piyasalarını etkisi altına alan ABD kaynaklı mortgage krizinin kredi pazarına sıçraması ve bankacılık krizine dönüşmesi, konut kredilerini olumsuz etkiledi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 14 Eylül 2007 tarihinden itibaren son 6 ayda borçlanma faiz oranlarını yüzde 2 oranında geri çekerek, yüzde 15.25'e düşürmesi bile konutta faizlere düşüş olarak yansımadı. Faizlerin düşüş eğiliminde olduğu bir dönemde konut kredisi faizlerinin yükselmesinin temel nedeninin dünya piyasalarında çalkantıya neden olan bankacılık krizi ve kredi risk primlerinin artması olduğunu belirten uzmanlar, uluslararası piyasalarda işlerin iyiye gitmesi durumunda faiz oranlarının yılın ikinci yarısından itibaren bir miktar gerileyebileceğini...