02 / 05 / 2024

koronavirüs ev satışlarını etkiledi mi

koronavirüs ev satışlarını etkiledi mi

Koronavirüs salgını sebebiyle 'Evde kal' çağrılarının yapılması, sosyal izolasyon kurallarının ve sokağa çıkma yasaklarının uygulanması, vatandaşları arsa ve bahçeli ev arayışlarına yöneltti. Şehir merkezlerinden uzak bölgelerde arsa ve bahçeli ev arayışlarında patlama yaşandı...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Kripto paralardaki sert satışların 4 nedeni!

Kripto paralar bir süredir değerleniyor ve şok satışlar yaşanıyor. Kripto paralardaki sert satışların bazı nedenleri bulunuyor. Peki bu nedenler neler? İşte kripto paralardaki sert satışların 4 nedeni...

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Pandemiye rağmen konut satışları durmadı!

Tüm dünyayı olumsuz etkiliyken koronavirüs konut satışlarını durdurmadı. 2020'de 1 milyon 499 bin 316 konut satışıyla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Koronavirüs arsa satışlarını artırdı! 

Geçmişte arsa satışlarından uzak duran beyaz yakalı gençler pandemi döneminde arsa yatırımlarına yöneldi.  

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

koronavirüs ev satışlarını etkiledi mi Haberi

koronavirüs ev satışlarını etkiledi mi

Koronvirüs salgını, kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşları kıra, bahçeye yöneltti. İstanbul’da Şile, Silivri, Ağva, Çatalca ve Arnavutköy gibi kentin uzak ve sakin bölgelerinde arsa ve bahçeli ev arayışlarında patlama yaşandı. Kırsal bölgelerdeki emlakçılar telefonlardan başını kaldıramadığını belirtiyor.

Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberine göre; koronavirüs salgını sonrası İstanbul’un kırsal bölgelerinde bulunan konut ve arsa fiyatları arttı. Özellikle salgın döneminde sıkışık apartmanlar yerine bahçeli evler, daha önemli hale geldi.

İstanbul dışından bile talep aldıklarını ifade eden İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, koronavirüsle yaşanan değişimi şşu şekilde açıkladı:

“Şile, Ağva, Silivri, Büyükçekmece, Arnavutköy’ün köyleri ve Çatalca taraflarında çiftlik tipi evler, yazlık, bahçeli ev ve arsalara talep çoğaldı. Arayıp soran çok var. Genellikle ‘Gelecek dönemde böyle bir salgın olacaksa evde kapanıp kalmaktansa hiç...