27 / 04 / 2024

köy kira yardımı projesi

köy kira yardımı projesi

Kütahya'daki Kureyşler Köyü. Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak.

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Pek çok kişi kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtını araştırırken, kira yardımı yatmayanlar ise ödemeleri nasıl alacağını merak ediyor. İşte hem kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtı hem de adım adım kira alma yöntemi...

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Büyükşehir tazminatı masaya geldi! Memurlara kira yardımı şart!

Her geçen gün daha da artan kira bedelleri için memur sendikaları da harekete geçti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki günlerde memura kira yardımı ile ilgili olarak somut bir adım bekleniyor. 

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Depremzedelerin kira yardımı resmen uzatılacak! Son dakika gelişmesi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen söz konusu 7'den büyük iki depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeler, kira yardımının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

81 ildeki kiracılar için tek tek ödeniyor! En yüksek kira yardımı hangi illerde? Kiracılar hemen bu rakamlara bakın!

'Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, kaç TL?' sorularının yanıtları belli oldu. İşte il il hükümet tarafından verilen kira yardımı tutarları...

Emekliye yüzde 70 zam 10 bin TL kira yardımı müjdesi! Emeklinin gözleri yuvalarından fırladı!

Son dakika gelişmesine göre, emekli ve memur maaşlarında büyük bir artış gerçekleşecek. Yapılan son açıklamaya göre, emekli ve memur maaşlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve ayrıca 10.000 TL tutarında kira yardımı uygulanacak.

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Memurlara kira yardımı verilmesi yeni gündem konusu oldu. Konuyla ilgili bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Yüksek kira yükü hafifletilecek. Bazı tedbirler içeren planlar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

köy kira yardımı projesi Haberi

köy kira yardımı projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projesiyle köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak. Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'daki Kureyşler Köyü. Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 


2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı. 


KREDİ VEYA KREDİ YARDIMI 


Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya riskli alanın ilan edilmesi halinde her bir bağımsız birim için konut veya işletme yapılması amacıyla kredi veya kira yardımı verilebilecek. Afet Riski Altındaki Alanların...