07 / 05 / 2024

kredi artışındaki durum ev fiyatlarını etkileyecek mi

kredi artışındaki durum ev fiyatlarını etkileyecek mi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hinginar, konut kredisi faizindeki artış eğiliminin sektörü kaygılandıracak noktaya ulaşmadığını belirtti.

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

Kredi kartı taksitleri 1 Nisan'dan itibaren sil baştan değişiyor! Müşterilere özel mesajlar atıldı!

Milyonların gözü kredi kartlarındaki taskitlerle ilgili yapılacak değişiklikte. Son zamanlarda herkesin merakle beklediği konuyla ilgili Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan değerlendirme geldi.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni evleneceklere müjde! Kredi şartı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni evleneceklere verilecek krediyle ilgili şartı açıkladı. İşte detaylar...

Depremzedelere yardım etmek artık lüks mü? Kargo fiyatlarındaki yükseliş nedenleriyle inceleniyor!

Taşıma maliyetleri arttı. Ücretler daha da yükseldi.  Bu maliyetlerin artışı kargo ücretlerine yansıdır. Ardı ardına yapılan zamlar artık ürün gönderimlerini zorlaştırdı. İşte kargo fiyatlarındaki son durum ve zammın nedenleri haberin devamında yer alıyor...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

İş Bankası'ndan tek bir şartla 20 bin TL onaylı kredi! Bu şartı yerine getirmeniz gerekiyor

İş Bankası’ndan tek bir şartla 20 bin TL onaylı kredi imkanı! Türkiye'deki bankalar arasındaki kredi kampanyası yarışı hız kesmeden devam ederken, İş Bankası müşterilerine sevindirici bir haber verdi. İş Bankası bu kredi imkanı için tek bir şartın yerine getirilmesini istiyor.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı? Konut fiyatları düşecek mi? Ev alacaklar dikkat!

Son günlerde sık sık konut fiyatlarının eskisi kadar artmamasının nedeni merak konusu oluyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasının nedenini bir bir açıkladı. 

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum! İşte 8 Nisan Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar sonucu benzin fiyatlarına yapılan zam, şimdi de motorin fiyatlarına yansıyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarını uçurdu ve bayram tatili için köye gitmek artık hayal gibi görünüyor.

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Nisan ayı gübre fiyatları ne kadar oldu?

Gübre fiyatlarındaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte nisan ayı gübre fiyatları!

kredi artışındaki durum ev fiyatlarını etkileyecek mi Haberi

kredi artışındaki durum ev fiyatlarını etkileyecek mi

TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, yaptığı açıklamada, yılın ilk 3 ayında aylık ortalama yüzde 0,90 seviyesinde gerçekleşen konut kredi faiz oranlarının yılın ikinci çeyrek döneminde artış eğilimine girdiğini belirterek, mayıs ayında yüzde 0,94 seviyesinde gerçekleşen faiz oranlarının haziranda yüzde 0,96'ya yükseldiğini ve yukarı yönlü eğilimini sürdürdüğünü kaydetti. 

Bununla birlikte, konut kredileri büyüklüğünün haziranda 137,8 milyar liraya ulaştığını dile getiren Hinginar, böylece konut kredilerindeki yıllık büyümenin hızlandığı ve yüzde 19,9'a yükseldiğinin altını çizdi. Hinginar, "Kredi hacmindeki bu artış, faizlerdeki yükselme eğiliminin konut satışlarına henüz çok bariz bir şekilde olumsuz olarak yansımadığını göstermektedir. 

Doğru bir değerlendirme yapabilmek için, yılın ikinci yarısında konut kredi faizlerdeki artış seyrini görmek gerekir" diye konuştu. 

Merkez Bankası'nın haziran ayında para politikası aracı olarak kullandığı tüm...