06 / 05 / 2024

kredi borçları yeniden yapılandırma

kredi borçları yeniden yapılandırma

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kasım ayının ödenemeyen kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin verileri açıkladı. Canikli, kredi ve kredi kartları borçlarında yeniden yapılandırma öngören yönetmelikle düşüş olacağını belirtiyor.

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler yandı! Aman dikkat, çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler için kara haber geldi. Bunu yapmazsanız, siz de çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

ING'den borçlarını sıfırlamak isteyenlere müjde!

ING Bank'tan borçlarını sıfırlamak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi fırsatı geldi.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

İş Bankası borçların kökünü kazıyacak. Borçlarınızı silmek için hemen bakın

İş Bankası vatandaşların borçlarını ödeyebilmesi adına çok önemli bir kredi kampanyasını devreye soktu. Banka tarafından uygun koşullarda 50 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

kredi borçları yeniden yapılandırma Haberi

kredi borçları yeniden yapılandırma

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ödenemeyen kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin 2016 yılı Kasım ayı rakamlarını açıkladı. Canikli, “İzlenen kredi bakiyesi 57 milyar 19 milyon TL’dir. Takip hesaplarında izlenen kredi kartı bakiyesi ise 8 milyar 147 milyon TL'dir" dedi. 2016 sonunda çıkarılan bireysel kredi kartına taksit sayısını 12'ye yükselten ve kart borçlarını yeniden yapılandırma öngören yönetmelikle bu rakamların bu yıl düşmesi bekleniyor" diye konuştu.


YÜZDE 50'Sİ SİLİNECEK Mİ?


TBMM Başkanlığı’na Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi. Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre önergede şu soruların yanıtları istendi: "Ödenmeyen kredi ve kredi kartı borcu 2015 ve 2016 yılında ne kadardır? Bankalarca uygulanan gecikme faizi, cezai faiz, temerrüt faizi gibi katlamalı ilavelerin en azından yüzde 50’silinmesi düşünülmekte mi?"


RAKAMLAR DÜŞECEK


Önergeyi yanıtlayan Başbakan...