28 / 04 / 2024

kredi kartıyla vergi ödenir mi

kredi kartıyla vergi ödenir mi

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. İşte ödemenin nasıl yapılacağının anlatıldığı "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi"...

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartıyla ilgili limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin azaltılmasına yönelik alınan karar sonrası yeni adımların atılıp atılmayacağı merak ediliyor. 

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine dair mesajalar bankaları harekete geçirdi. OVP sonrası yeni dönem start resmen başlıyor...

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

kredi kartıyla vergi ödenir mi Haberi

kredi kartıyla vergi ödenir mi

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. 


Bu hususta mükelleflerin nasıl ödeme yapacağına dair Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi" hazırlandı. Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi, şu şekilde;


Kredi kartı ile vergi ödeme..

Sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” işaretlenir. 


Karşınıza sorgulama ekranı çıkacaktır. Burada T.C. kimlik

numarası, vergi dairesi, vergi türü ve dönem bilgileri yer almaktadır. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sorgula” butonuna basılır.



Borç bilgileri listesi, sorgulanan kriterlere uyan vergi borçlarına ait genel bilgilerin ve borç tutarlarının gösterildiği listedir. Liste üzerinde bir satıra tıklanarak, listenin alt tarafında, ilgili borca ait ödeme planı görüntülenebilir.


Seçilen borca ait ödeme planı listesi...