21 / 05 / 2024

Krediler ödenmeyince bankalar gayrimenkul zengini oldu

Krediler ödenmeyince bankalar gayrimenkul zengini oldu

Son veriye göre vatandaşların bankalara yaklaşık 135 milyar lira konut kredisi borcu bulunuyor. Vatandaş borcunu geri ödeyemeyince, konut bankanın eline geçiyor. İşte son kredi istatistikleri...

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

200 bin krediye ne kadar faiz ödenir? İşte bankaların faiz ve ödeme miktarları!

Geçim sıkıntısı ile birlikte kredilere duyulan ilgi arttı. Genel ihtiyaçların karşılanması adına verilen krediler genel olarak 100-200.000 TL olarak tercih ediliyor. Vatandaşlar kendileri adına en uygun krediye veren bankaları araştırıyor. İşte o bankalar…

Ticari krediler hız kesti, bankalar tüketicilere yöneldi. Mevduatta yeniden faiz yarışı başladı!

Merkez Bankası’nın aldığı makro önlemler nedeniyle bankalar ticari kredilerde frene basarken, tüketici kredilere ağırlık vermeye başladı. Sektörde bir taraftan da mevduat faizlerinde yeniden tırmanışlar gözleniyor.

Kredi pazarında neler oluyor? İşte bankaların taşıt kredisinde yeni şartı!

Gazeteci Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmede bankalar, krediler ve piyasalarda neler olduğuna dair edindiği bilgileri paylaştı.

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bankalar bu nota bakıyor...

Banka kredi faizleri yüksek olsun olmasın her dönem vatandaşların nakit ihtiyacı olabiliyor. Nakit ihtiyacını gidermek adına kredi kartları ve krediler devreye giriyor. Ancak bankaların kredi ve kredi kartı verirken baktığı önemli kriterler var. İşte, kredi ve kredi kartı ile ilgili tüm merak edilen

Bankalar gayrimenkul deposu oldu!

Konuttan villaya, fabrikadan dükkana binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Ödenemeyen krediler sebebiyle 5 bin 206 ipotekli gayrimenkul, bankaların oldu. Kamu bankalarında hala satılık toplam 2 bin 133 konut bulunuyor.

Bankalar konut zengini oldu! 

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok taşınmaz bankaların oluyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle yaşanan ekonomik güçlüklerin ardından kredi ödemelerinde güçlük çekilmeye başlandı. Böylece bankalar gayrimenkul zengini oldu. 

Bankalar, 'emlakçı, galerici ve fabrikatör' olacak!

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok gayrimenkul bankalara geçiyor. Kovid-19 salgını sebebiyle de yaşanan ekonomik sıkıntılar kredi ödemelerinin yapılamamasına neden oluyor. Bu durum bankaları emlakçıya çevirdi...

Krediler ödenmeyince bankalar gayrimenkul zengini oldu Haberi

Krediler ödenmeyince bankalar gayrimenkul zengini oldu

Geliriyle ay sonunu zor getiren milyonlarca vatandaşın kiracılıktan kurtulup ev sahibi olma hayalleri bankaların kıskacına düşmelerine neden oluyor. Bu bağlamda her geçen yıl artan oranda bankadan kredi kullanan on binlerce vatandaş, borçlarını ödeyemeyince bankaları gayrimenkul zengini yaptı. 


Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2014 yılı Ekim-Aralık dönemi tüketici ve konut kredisi istatistiklerini yayımladı. Buna göre, söz konusu dönemde 2 milyon 794 bin 81 kişiye, 44 milyar TL tutarında tüketici ve konut kredisi kullandırıldı. Kredi kullanan kişi sayısı 2014 yılı son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. Aynı dönemde kullandırılan kredi miktarı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6, bir önceki üç aylık döneme göre ise yüzde 5 büyüdü. 


En büyük pay ihtiyaç kredisinde Söz konusu dönemde tüketici...