04 / 05 / 2024

Küçükçekmece Kanarya kaçak yapılaşma

Küçükçekmece Kanarya kaçak yapılaşma

Küçükçekmece Kanarya'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor. Şirketler, anlaştığı hak sahibine daha iyi teklif sunuyor. Riskli alan ilan edilen 640 hane tedirgin. 2006'da tapuları iptal edilen evler yıkılacağı günü bekliyor.

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Büyükçekmece'de 9 milyon TL'ye icradan satılık villa!

T.C. Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Akçaburgaz Mahallesi, 224 ada 10 parselde yer alan 497 metrekare villayı 9 milyon TL'ye satıyor...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Arnavutköy'de gergin yıkım! 7 kaçak yapı yıkıldı!

Arnavutköy'de hisseli araziler üzerinde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti. Yaptığı ahırın yıkımına engel olmak isteyen bazı vatandaşlar ve polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya'da 654 kaçak yapının yıkıldığı, 1127 kaçak yapının daha yıkılacağı belirlendi.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Küçükçekmece Kanarya kaçak yapılaşma Haberi

Küçükçekmece Kanarya kaçak yapılaşma

Kanarya'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor. Şirketler, anlaştığı hak sahibine daha iyi teklif sunuyor. Ve düşmanlık tohumları ekiliyor.


İç savaştan kaçan yaklaşık 30 bin Kanarya'ya sığınmış. Biz, Toy Sokak'ta, belki de yakında yıkılacak olan eski dökük bir evde rastladık Suriyeli kadınlara. Mutfağa götürdüler bizi önce, evde yiyecek hiçbir şeyin olmadığına inandırmak için Dört aylık bebeği ve boş biberonu gösterdiler... 


Kanarya, bitmek bilmeyen polis operasyonlarıyla gündemden düşmüyor. Olanı biteni, mahalleliden dinlemek için Kanarya'dayız. Kürtlerin, Kanarya'da aslında çok eski bir geçmişe sahip olduklarını orada öğreniyoruz. Mahalledeki gündemi, devletin Kürt politikası belirtiyor. Yakınları Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, Silvan'da olanlar öfkeli. Yaşlılar her şeye rağmen 'barış' dese de gençlerin, barışa dair hiçbir inançları yok. Ölülerine ağlayan bir halk, 30 yıllık komşularının empati kuramamasına şaşırıyor. Eylemlere tepki gösterenler,...