26 / 07 / 2024

kur atışından etkilenen mağazalar

kur atışından etkilenen mağazalar

Bazı AVM'lerde yönetimlerle anlaşıp dolar kurunu sabitleyen markalar, sokaklarda aynı töleransı görmüyor. 1 yılda kur yüzde 27 yükselince, dükkanlârın yüzde 80'inin dolarla kiralandığı meşhur caddelerde boşluk oranı artıyor.

İŞKUR açıkladı! Kaymakamlıklara 90 TYP personel alımı yapılacak! 

İŞKUR tarafından açıklanan ilanlar kapsamında, pek çok kaymakamlık bünyesinde 90 TYP personeli alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, hangi kaymakamlığa kaç personel alımı yapılacak ve başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İŞKUR 340 TYP personeli alınacağını duyurdu!

İŞKUR tarafından yapılan açıklama kapsamında, farklı şehirlerde bulunan kamu kurumlarına toplam 340 TYP personeli alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi il ve kurumlara personel alınacak ve başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İŞKUR açıkladı! Türk Telekom Elektrik-Elektronik Mühendisi, Elektrik-Elektronik Teknikeri alımı yapacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyuruya göre; Türk Telekom tarafından personel alımı yapılacağını açıkladı. Buna göre, Türk Telekom hangi kadrolara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İŞKUR açıkladı! Türkiye genelinde şehir hastanelerine personel alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda şehir hastanelerine personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi hastanelere personel alımı yapılacak? İŞKUR numaraları ve başvurular nereden ve nasıl gerçekleşecek?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni altın yorumu! Gram altın tam tamına bu kadar olacak!

Altın fiyatları düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüş karşısında endişelenirken, ''altın fiyatları ne olur?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni altın yorumu geldi. Gram altın tam tamına bu kadar olacak.

Gaziosmanpaşa'da toprak kaydı, 30 ev boşaltıldı: Yeni evler verilecek!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kaymasından etkilenen kiracılar kiracı, ev sahipleri de ev sahibi olarak kalıcı evlerine geçecek. İstanbul Valisi Davut Gül, detayları açıkladı. 

İŞKUR açıkladı! En çok eleman aranan 10 meslek...

İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması kapsamında 2024 sene birinci çeyrek sonuç raporunu açıkladı. İŞKUR verileri doğrultusunda, işverenlerin en çok aradığı meslekler belirtildi. 

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

İŞKUR'dan işsiz olan vatandaşlara yönelik 18.694 Türk Lirası ödeme yapılacağı duyuruldu. İŞKUR tarafından düzenlenen programda yapılan ödemeyi başvuru şartlarını taşıyan herkes alabilecek. Hali hazırda işsizlik ödeneği alanlarda maaşına ek İŞKUR'dan günlük olarak 326 Türk Lirası alabiliyorlar.

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

İş arayanlara ve deneyim kazanmak isteyenler ile meslek öğrenmek isteyen gençlere yönelik olarak İŞKUR tarafından sunulan önemli bir fırsat, Meslek Edindirme Programı ile hayata geçirildiği kaydedildi. Buna göre, katılımcılara meslek öğretilirken aynı zamanda da maddi destek veriliyor. 

İŞKUR açıkladı! KPSS'den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yayımlanan son ilan kapsamında göre KPSS puanı 55, 60, 65 ve 70 puanla düz memur alımı başvuruları başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ehliyeti olan kadın ve erkeklerin başvurabileceği belirtildi. İşte şartlar ve haberin detayları...

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

İŞKUR açıkladı! Hastane personel alımı başladı...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan açıklama kapsamında, hastanelerde 18-58 yaş arası çalışacak hastane personeli alımı başvuruları başladığı İŞKUR tarafından açıklandı. İşte haberin merak edilen detayları...

İŞKUR açıkladı! KPSS'siz bekçi alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyurularda, en az lise mezunları başvurabileceği ve 81 ilde geçerli olacak KPSS’siz bekçi alımı yapacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

kur atışından etkilenen mağazalar Haberi

kur atışından etkilenen mağazalar


Dolardaki artış ilk etapta gözleri AVM kiralarına çevirse de perakendeciler en büyük krizi sokakta yaşıyor. 2.73 TL'ye yükselen kur, TL karşısında yılbaşından bu yana yüzde 17, Nisan 2014'ten beri ise yüzde 27 değer kazanırken, meşhur alışveriş caddelerindeki mağazalar el yakmaya başladı. Abdi İpekçi Caddesi, Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi gibi yerlerde büyük sorun olduğunu kaydeden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerde kurumsal bir yapı var. Cadde mağazaları genelde şahıslara ait ve sektöre de uzak oldukları için derdini anlatmak daha zor" dedi. Güçlü sermaye yapılarıyla uluslararası markaların artmasına ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerin de caddelerde kiralamayı zorlaştırdığına dikkat çeken Kariyo, BMD yönetiminin son toplantısında cadde mağazalarında yaşanan yüksek kira problemlerinin masaya yatırıldığını açıkladı. 


'BAZI MAĞAZALAR FEDA EDİLEBİLİR' 

"AVM'lerde dolar cinsi kira...