29 / 04 / 2024

kur döviz 2017

kur döviz 2017

Perakendenin Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kur fırtınasına acil çözüm bulunmaması durumunda faturayı, oluşturması yılları bulan markaların ve çalışanların ödemek zorunda olacağını söyledi.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte Ekonomist Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Döviz korumalı mevduatlar azalırken Türk Lirası ne durumda?

Hükümetin döviz kuru üzerindeki kontrol çabaları kapsamında uygulanan Kur Korumalı Mevduatların toplam değeri geçen hafta itibariyle 20,3 milyar TL azaldı. Bu durum, KKM değerindeki ikinci hafta üst üste yaşanan bir düşüşü işaret ediyor. İşte KKM’de yaşanan son durumlar...

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Dolarda şok edecek iddia! Eylül ayı işaret edildi! Türkiye'ye büyük döviz girişi olacak, hızla düşecek...

Döviz ve altın fiyatlarına yönelik öngörüleri çok konuşulan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den çok konuşulacak bir iddia daha geldi. İşte Batırel'in dolara ilişkin dikkat çektiği noktaları...

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Döviz kurundaki dalgalanma ve Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybı sürmeye devam ederken Merkez Bankası’nın bankalara verdiği talimat ekonomi gündemine bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nın yurt dışındaki dövizin en az yüzde 20’sinin Türkiye’ye getirilmesini istedi.

Ekonomist Kerim Rota ek döviz yaratmanın formülünü açıkladı. Bir yol daha var

Ekonomist Kerim Rota, ilave döviz yaratmanın farklı yollarının olduğunu açıkladı.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Türkiye'nin dövize olan ihtiyacı her geçen gün artarken hükümet 'şirketlere elinizdeki fazla dövizi satın' anlamına gelen bir dizi karar aldı. Hükümet vatandaşların bireysel olarak da döviz alımına yeni sınır getirdi.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

kur döviz 2017 Haberi

kur döviz 2017

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, düzenlediği basın toplantısında perakendenin Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, kur fırtınasına acil çözüm bulunmaması durumunda faturayı, oluşturması yılları bulan markaların ve çalışanların ödemek zorunda olacağını söyledi.

BMD üyesi 412 markanın 380 AVM’de ve caddelerde yaklaşık 70 bin mağazada 400 bine yakın kişiyi istihdam ettiğini hatırlatan Sinan Öncel, imalatçılar da hesaba katıldığında sektörün büyük bir ekosistemi beslediğini bildirdi.
 

Öncel, “Dövize endeksli çalışmanın markalarımız üzerinde iki tür etkisi oluyor. Birincisi kurlardaki aşırı oynaklık. Biz bugünden bir yıl sonrasının üretimini planlamak durumundayız. Ancak bir yıl sonra kurun hangi seviyelerde olacağını ön göremediğimiz için sağlıklı plan yapıp gerçekçi bir maliyet çıkarmakta zorlanıyoruz. Bir diğer problem kurlardaki aşırı artış. Kur yükseldikçe kirasını dövizle ödeyen markalarımızın üzerindeki...