07 / 05 / 2024

Küresel Girişimcilik Monitörü sonuçları

Küresel Girişimcilik Monitörü sonuçları

Küresel Girişimcilik Endeksi 2013 Türkiye sonuçları açıklandı. Buna göre, Türkiye’de her 100 kişiden 32’si gelecek üç yıl içinde girişimci olmak isterken sadece 10’u iş fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçiyor.

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

En ince katlanabilir telefon 'Honor Magic V2' küresel arenada boy göstermeye hazır!

Honor, zarif tasarıma sahip katlanabilir telefonu Honor Magic V2'yi küresel pazarda sunmaya hazırlanıyor. Şirket, dünya çapındaki lansman tarihini resmi olarak duyurdu.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Küresel Girişimcilik Monitörü sonuçları Haberi

Küresel Girişimcilik Monitörü sonuçları


Türkiye’de her 100 kişiden 32’si gelecek üç yıl içinde girişimci olmak isterken sadece 10’u iş fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçiyor. Türkiye Girişimcilik Mönitörü sonuçlarına göre, Türkiye’de girişimcilik endeksinin en yüksek olduğu bölgeler Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi olarak sıralanıyor. Batıda Aydın, Denizli, Muğla ve Ankara en girişimci şehirler olarak ön plana çıkarken Batı Anadolu’da her 100 kişiden 13’ü, Güney Doğu’da 11’i, Akdeniz bölgesinde ise 10’u girişimcilik için kolları sıvıyor. Girişimciliğin en düşük olduğu bölgeler ise Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Zonguldak çıktı. En çok, ‘önümüzdeki 3 yıl içinde girişimci olmak istiyorum’ diyenler ise Van, Mardin, Şanlıurfa ve Ağrı’dan çıktı. Küresel Girişimcilik Monitörü’nün (GEM) 2013 sonuçları basın toplantısı ile anlatıldı. Sunumu Yeditepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim...