29 / 04 / 2024

küresel ısınmanın sonuçları

küresel ısınmanın sonuçları

Yer küre ısınıyor. Büyük bir hızla ve bağıra bağıra yanıyor yerküre. Buzullar eriyor, sular yükseliyor, mevsimler birbirine karışıyor. Otuz yıl öncesinin bilimkurgu filmlerindeki sahneler gözümüzün önünde gerçek oluyor.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan küresel piyasalar, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.

Küresel piyasalar yön arıyor: Ons altın geriledi, Brent petrol yükseldi! 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikaları ile ilgili belirsizlikler sebebiyle yön arayışını sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

küresel ısınmanın sonuçları Haberi

küresel ısınmanın sonuçları

Yer küre ısınıyor. Büyük bir hızla ve bağıra bağıra yanıyor yerküre. Buzullar eriyor, sular yükseliyor, mevsimler birbirine karışıyor. Otuz yıl öncesinin bilimkurgu filmlerindeki sahneler gözümüzün önünde gerçek oluyor. Biz de bir filmi seyreder gibi olan biteni izleyip en fazla Aralık ayındaki güneşli günlerden bahsediyoruz. Küresel ısınma bilinci şöyle dursun, dünyanın nereye gittiği ile ilgilenmiyoruz bile. Yeşil ekonomi ve yeşil enerji kelimeleri terminolojimize girdi ama hayatımıza girmesi sanırım en az bir on yıl daha sürecek. Bu on yılda dünyada ne gibi değişiklikler olacak hep birlikte göreceğiz. 


Küresel ısınma Türkiye’de günlük hayatımızı henüz çok belirgin bir şekilde etkilemiyor . İklim ve coğrafya açısından bizim kadar şanslı olmayan ülkeler bizden çok daha net bir şekilde bir şeylerin değiştiğini gözlemliyorlar. Ekonomik açıdan güçlü ülkelerin...