07 / 05 / 2024

lojman yer değiştirme

lojman yer değiştirme

Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?: Kamu Konutları Kanuna göre, her yıl ocak ayında personellerden talepler alınarak ve bazı kriterler göz önünde bulundurularak tahsis işlemi yapılıyor...

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Sarıyer Reşitpaşa 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sarıyer ilçesi, Reşitpaşa (Mirgün) Mahallesi, 1824 ada, 1 ve 2 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştığı duyuruyla polis atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Apple, iPhone pil değişim ücretine son dakika zammı! Fiyatlar birden fırladı! 2 Mart 2023 fiyat listesi...

Teknoloji devi Apple, daha önce de belirtildiği üzere iPhone modelleri için pil değiştirme fiyatlarını artırdı. Detaylar için buraya tıklayın!

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Atışalanı Rezerv Yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı İçinde Yer Alan Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sarıyer Poligon Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

lojman yer değiştirme Haberi

lojman yer değiştirme

Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?

Lojman konutları ile ilgili merak edilen "Lojmana yeni giren personel Lojmanda ne kadar süre ile kalır?", "Lojmana yerleşen personel konut değişikliği yapabilir mi?" gibi soruların yanıtı Kamu Konutları Kanunu'nda açıklanıyor.


Peki kanunda yer alan esaslara göre lojman dağıtımı ne zaman yapılır?Lojman dağıtımı ile ilgili esaslar kanunun 14. maddesinde açıklanıyor:


Kamu Konutları Yönetmeliği madde: 14 

Her yıl ocak ayında personellerden talepler alınarak 4 sayılı puan hesaplama cetveli ile hesaplama yapıldıktan sonra puan sıralamasına göre tahsis işlemi yapılır. Ancak; Adıyaman Üniversitesi konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi madde: 8/c Dağıtılacak lojman sayısı 5 veya daha az olduğu takdirde Konut Tahsis komisyonu kararı ve Rektörün onayı ile yeni bir ilan yapılmadan puanlama dikkate alınmak suretiyle dağıtım yapılabilir.


Kamu Konutları Yönetmeliği madde: 20 

Lojmana yeni...