07 / 05 / 2024

londra ve AB Brexit ticaret anlaşması

londra ve AB Brexit ticaret anlaşması

Britanya Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Zeytinyağı 11 ayda yüzde 120 zamlandı! Fiyatlar 600 TL’yi bulacak!

Üretici, zeytinyağında fiyat artışının mevsimsel koşullar haricinde maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söylüyor. 11 ayda yüzde 120 zamlanan zeytinyağında uygun fiyat için “alım fiyatı” ve “AB standardında destek” istiyor.

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

AB tarım ve çiftçi için dev paket hazırladı. Genç çiftçiler ve küçük çiftliklere özel bütçe ayrıldı

AB 1 Ocak 2023'de yürürlüğe girecek ortak tarım politikasıyla Avrupalı çiftçiye 300 milyar euronun üzerinde kaynak ayırdı. Genç çiftçiler ve küçük çiftçilere özel kaynak aktarımı yapılacak.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

londra ve AB Brexit ticaret anlaşması Haberi

londra ve AB Brexit ticaret anlaşması

Avrupa Birliği'nden (AB) 1 Ocak 2021'de resmen çıkacak (Brexit) olan Britanya'nın 24 Aralık'ta AB ile ticaret anlaşmasına varmasının ardından sırada Türkiye var. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ın (Britanya) Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu. Bu, Muhafazakar Partili, 'Brexit şampiyonu' Başbakan  Boris Johnson'ın AB ile ticaret anlaşmasına varması sonrasının ilk serbest ticaret anlaşmasının Türkiye ile imzalanacağı anlamına geliyor.

Anlaşma, Ankara ile Londra arasındaki mevcut ticaret koşullarının aynen devamını sağlayacak.

'Binlerce işin korunmasını sağlayacak'

Yazılı açıklama yapan Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss, çok yakında iki ülke arasında önceden kararlaştırılmış anlaşmanın yapılmasından umutlu olduğunu dile getirdi.

"Bu hafta imzalamayı beklediğimiz anlaşma, gümrük vergisiz ticaret düzenlemelerini uyumlandıracak ve ticari ilişkilerimizi destekleyecek. Birleşik Krallık...