29 / 04 / 2024

maden ocağında göcük

maden ocağında göcük

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

Sağlık çalışanları başta olacak şekilde memurların aldığı maaşlar ile asgari ücretin son 5 senede altın, dolar ve Euro karşısında eridi. Buna göre, memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı. İşte ayrıntılar...

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

OPEC+ kararı çıktı! Günlük 100 bin varil kesintiye gidecek! Brent petrol fiyatı ne olacak?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubundan Ekim ayı için karar çıktı. OPEC Ekim ayında günlük 100 bin varil azaltma kararı aldı.

maden ocağında göcük Haberi

maden ocağında göcük

Sorgun ilçesinde özel bir maden ocağında gece 23.30 sıralarında göçük meydana geldi. Gece vardiyasında görevli 15 işçi havalandırma bölümünde çalıştığı sırada havalandırma bölümü çöktü. 6 işçi göçük altında kalırken, diğer işçiler kaçmayı başardı. Olay yerine çok sayıda ambulans, kurtarma aracı ve UMKE ekipleri çağrılırken göçüğü haber alan işçilerinin yakınları maden ocağına akın etti. Ağır yaralanan Ömer Kılıçer (29) hayatını kaybetti, yaralı 5 işçinin ise tedavisi sürüyor. CHP İl Başkanı Onur Kaytan da göçüğün meydana geldiği maden ocağına gelerek yetkililerden bilgi...