24 / 07 / 2024

madenci düzenlemeleri değerlendirme

madenci düzenlemeleri değerlendirme

Bakan Faruk Çelik, madenci düzenlemelerine dair, "Henüz patronların kasasına bir kuruş olumsuz bir şey yansımayan atmosferde diyor ki 'Ben, işçiyi kapıya koydum', bu ahlaki değil" dedi.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31281 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik bugünkü 31047 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik bugünkü 31047 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

Sosyal Etki Değerlendirme nedir?

Sosyal Etki Değerlendirme (SED) raporlarının kentsel dönüşümde zorunlu olması için kanun teklifi verildi. Peki, Sosyal Etki Değerlendirme nedir?

Düzce'de korsan emlakçılar türedi!

Düzce Postası Gazetesi köşe yazarı olan Metin Köseer bugünkü yazısında, Düzce'de inşaat sektörünün artmasıyla oluşan sorunları anlattı. İşte o haber..

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme nedir?

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme nedir?

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği!

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında düzenlenen esaslar..

Saf-Holland Düzce'de fabrika açtı!

lman aks üreticisi Saf-Holland, yeni üretim tesisini Düzce'de açtı. 5 milyon euroluk tesis DORÜS Organize Sanayi Bölgesi'ne kuruldu.

Tekirdağ İmar ve Şehircilik'ten değerlendirme toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, daire başkanlıkları ile değerlendirme toplantılarına son sürat devam ediyor.

Tekirdağ Etüd Proje Başkanlığı'ndan değerlendirme toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2017 yılı için planlanan çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Etüd Proje Daire Başkanlığı ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

madenci düzenlemeleri değerlendirme Haberi

madenci düzenlemeleri değerlendirme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, FOX TV'de katıldığı programda çalışma hayatıyla ilgili soruları yanıtladı.


Torba Yasa'da madencilerin çalışma koşullarıyla ilgili bazı düzenlemelerin yapıldığı belirtilerek, işçi-işveren kesiminde yeni düzenlemenin nasıl uygulanacağının sorulması üzerine Çelik, Soma'da yaşanan olaylar neticesinde bazı ilavelerin yasaya eklendiğini söyledi.


 Çelik, taraflarla ne gibi eksikliklerin olduğu konusunda görüştüklerini belirterek, "Bu çerçevede asgari ücretle veya asgari ücretin biraz üzerinde bir rakamla yerin 500 metre altında insanın çalıştırılması düşünülebilir mi? Olamaz" ifadesini kullandı.


Madende çalışan bir işçinin başlangıç ücretinin 2 bin lira olması yönünde karar aldıklarını hatırlatan Bakan Çelik, madencilerin çalışma koşullarının zor olduğu için mesai saatleri konusunda da düzenleme yaptıklarını anlattı.


Çelik, vardiya sisteminin uyarlanması açısından 6 saat uyum sağlanamadığı için maden işçisinin haftada bir yerine iki gün izin yapması...