21 / 05 / 2024

madenciler göç etmeye başladı

madenciler göç etmeye başladı

Kömür pazarındaki durgunluk Zonguldaklı kömür üreticisini vurdu. Stokları tamamen dolan özel maden şirketleri, çalışan sayısını neredeyse yarı yarıya düşürdü. Madenciler ise yeni iş olanakları için göç etmeye başladı..

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Milyonlarca insan olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanların yorumlarını takip etmeye devame diyor. Konuyla ilgili Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi. 

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kira artışı göçü devam ediyor: 25 bin liralık kira, asgari ücretliyi vurdu! 

Bodrum'da kira fiyatları 3 yıl içinde 10 kart arttı. Ev bulmakta ve kiralamakta zorlanan vatandaşlar göç etmeye başladı. Firma yöneticileri sosyal konut talebinde bulundu.

Kira fiyatları vatandaşın belini büktü: Şehirden köye göç başladı! 

Son dönemde artan kira ve konut fiyatları vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Öyle ki çoğu yurttaş kirasını ödemekte zorlandığı için kırsal yerlere göç etmeye başladı. 

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 

Gümüş altını tahtından etmeye geliyor! Gümüş fiyatlarında rekor göründü

Gümüş yatırımcısına altından daha fazla kazanç sağlamaya başladı. Bu durum altına olan talebi azaltmaya başladı. Peki gümüş fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Gümüş fiyatları ne olacak? 

Gümüş fiyatları için doları takip ediyoruz diyen İslam Memiş gümüşün geleceği rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatları için doları takip etmeye devam edeceğiz diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüşün geleceği rakamı açıkladı.

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, pek çok şehirde silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR’un paylaştığı personel alım ilanının ardından güvenlik görevlisi olarak görev almak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak etmeye başladı.

LGS görevlisi olacaklar ne zaman başvuru yapabilir? LGS gözetmen ücretleri ne kadar?

LGS sınavının yaklaşmasıyla görevli olmak isteyen kişiler de tarihlerini yakından takip etmeye başladı. 06.04.2023 yılında yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavında görevli olmak isteyenlerin başvurularını yapması gerekiyor. LGS görevli başvuru tarihleri ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konu

17 TL sınırına dayanan gümüş tozu duman kattı! İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. 17 TL sınırına kadar dayanan gümüş fiyatları tozu dumana kattı.  Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı!

madenciler göç etmeye başladı Haberi

madenciler göç etmeye başladı

KÖMÜR pazarındaki durgunluk Zonguldaklı kömür üreticisini vurdu. Stokları tamamen dolan özel maden şirketleri, çalışan sayısını neredeyse yarı yarıya düşürdü. Maden ve Enerji Sanayicileri İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ümit Velioğlu, yılbaşından bu yana işten çıkarılan 2 bin 500 madencinin çalışmak için başka şehirlere göç ettiğini, sektördeki kaybın sanayici ve esnafı da etkilediğini, kentteki istihdam kaybının 10 ayda 8 bine ulaştığını söyledi. 

MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu, kentte madencilik ve inşaat sektöründe kriz yaşandığını söyledi. 


Velioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre 2013 başında 132 bin olan çalışan sayısının, eylül ayı itibariyle 120 bine düştüğünü, bunun yaklaşık 4 binini emekli olanlar oluştururken, 8 bin kişilik bir istihdam kaybının söz konusu olduğunu kaydetti. 


» OTOBÜSLERLE SOMA'YA 


Velioğlu, bunun da 2 bin 500 civarındaki kısmının madencilik sektöründe oluşan kayıp...