04 / 05 / 2024

Malatya Tohma Çayı

Malatya Tohma Çayı

Malatya Büyükşehir Meclisi tarafından, Darende İlçesi Tohma Çayı boyunca bisiklet yolu yapılması ve Tohma Çayı boyunca ulaşım aksının 15 metre olarak düzenlemesi ile ilgili İmar Komisyon raporu da oylanarak kabul edildi.

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı son dakika açıklamasında Malatya’da Aralık Ayı içerisinde 4 bin 500 konutun çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş ve Malatya'da 148 adet arsa satılıyor! Peşinde yüzde 20 indirimle ya da 24 ay vadeyle ödeme fırsatı!

Kahramanmaraş ve Malatya'da 148 adet arsa, peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satılıyor. Yüzde 25'ini peşin kalanını 24 ay vadeyle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki Kahramanmaraş ve Malatya'daki arsalar için ihale ne zaman? 

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen hâlâ deprem bölgesinde depremler olmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya’da 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, hızla yükseliyor. Afet konutlarından 5 bininin, yıl sonunda bitirilip 2024 yılı ocak ayında depremzedelere teslim edilesi planlanıyor.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Malatya'da 10 ayda yapılan kayısı ihracatı açıklandı! Yok böyle bir rakam

Dünya kuru kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya'dan yılın ilk 10 ayında 301 milyon 119 bin dolarlık kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi.

Malatya Tohma Çayı Haberi

Malatya Tohma Çayı


Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ll. oturumu 18 Nisan Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Gögüs başkanlığında yapıldı.

Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda; gündem maddeleri arasında yer alan Hürriyet (İsmetpaşa) Parkı içerisinde bulunan otopark, WC-lavabo ve büfe ile Sanat Sokağı içerisinde bulunan dondurma satış büfesinin Kültür A.Ş.’ye kiraya verilmesi kararlaştırıldı.

Tohma Çayı ulaşım aksı genişletilecek
 

Büyükşehir Meclisi tarafından, Darende İlçesi Tohma Çayı boyunca bisiklet yolu yapılması ve Tohma Çayı boyunca ulaşım aksının 15 metre olarak düzenlemesi ile ilgili İmar Komisyon raporu da oylanarak kabul edildi.

Toplantı gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler kabul edilirken, bazı gündem maddeleri bir sonraki toplantıya ertelendi, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

lll. Oturum Salı günü yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, lll....