19 / 07 / 2024

Maliye Konut

Maliye Konut

Hazine, 215,4 milyar metre karelik bir alanı kaplayan, 3 milyon 655 bin 706 adet taşınmaza sahip bulunuyor

Konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak, boş ev vergisi gelecek! Vergi nasıl hesaplanacak?

Kiralık piyasasında yaşanan fahiş artışlar, Maliye'yi yeni düzenlemelere yöneltti. Gündeme gelene göre, konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak ancak boş ev vergisi getirilecek. Peki boş ev vergisi nasıl hesaplanacak? İşte detaylar...

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Erişilebilir kiralık konut modelleri geliştirilmeli!

Konut piyasasındaki tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı, Ticaret Bakanı ve TCMB Başkanı konut piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamalar hala gündemde konuşuluyor...

'İstanbul'da konut arzı artacak!'

Konut sektörüne ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılında konut arzının artacağını söylemişti. Konuyu Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş değerlendirdi. 

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sahibi olmak isteyenlere müjde verdi ve kiralık ile satılık konut fiyatlarının nasıl düşürüleceğini tek tek açıkladı. İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları...

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!

Maliye, konut sahiplerinin kapısını çalmak için hazırlıkları başlattı. Açıklanan rakamlara göre, airbnb'ye kayıtlı İstanbul’da 50 bin, Antalya’da 30 bin 350, İzmir’de 11 bin 400 ve Bodrum’da da 7 bin 150 gayrimenkul yer alıyor. 

Maliye Konut Haberi

Maliye Konut

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde Hazine adına tescil edilmiş bina sayısı 116 bin 321'e ulaşıyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 410 bin 974'ünü arsalar, 853 bin 55'ini araziler, 223 bin 82'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 367 bin 861'ini tarlalar, 404 bin 290'ını da ormanlar oluşturuyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen orta mallarının sayısı ise 91 bin 261'i buluyor. Su alanlarının sayısı 148 bin 2, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 213, deniz dolgu alanlarının sayısı 614, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 3 bin 867 olarak belirleniyor. 


Bu taşınmazların tahsisli olanlarının sayısı 603 bin 424 adet iken, söz konusu taşınmazların yüzölçümü de 110 milyar 202 milyon 655 bin 19 metrekareyi buluyor. 


En fazla mülk Antalya'da


Taşınmaz...