15 / 05 / 2024

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm projeleri

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm projeleri

Beşçeşmeler’de 63 bin metrekarelik alanda çalışma yürütecek olan belediye, “Maltepe Balıkçıköy Kentsel SİT Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı altında, ilçenin tarihi mekânını yenileyerek, Maltepelilerin ve sanatseverlerin hizmetine sunacak.

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Başkan seçilmesiyle beraber üstlendikleri sorumluluklara dikkat çeken ve hedeflerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Tunç Soyer'den İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, kent genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Soyer, "Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'e damga vuracak" dedi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, Beştepeler'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için imar planlarını askıya çıkardı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm harekatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını istedi. 9 ilçe kentsel dönüşüm için yol hazırlarken 5 ilçe için onay verildi.

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm projeleri Haberi

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm projeleri


Maltepe Belediyesi, tarihi 1400’lü yıllara dayanan Beşçeşmeler Meydanı’nı yenilemek ve şu an 3 olan prestijli sokak sayısını, 9’a çıkarmak için kollarını sıvadı. Bu kapsamda Beşçeşmeler’de 63 bin metrekarelik alanda çalışma yürütecek olan belediye, “Maltepe Balıkçıköy Kentsel SİT Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı altında, ilçenin tarihi mekânını yenileyerek, Maltepelilerin ve sanatseverlerin hizmetine sunacak. 23 adet ada, 261 adet parsel, 34 adet tescilli parsel, 1 tescilli cami, 1 tescilli hamam,  3 tescilli boş arazi, 185 yeni yapı, 5 adet sokağa cephesi olmayan parsel ve 31 boş parselin bulunduğu Beşçeşmeler’de, yaklaşık 2 bin metrekare meydan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Ayrıca 9 bin metrekare yayalaştırılmış alan, bin 200 metrekare taşıt yolu ve 3 bin 500 metrekare yaya kaldırımında da çalışmalar kapsamında düzenleme yapılacak. Belediyenin öncülüğünde...