28 / 04 / 2024

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm

Beşçeşmeler Dönüşüm Projesi’ni bölge esnafının onayına sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, bölge esnafı oy birliği ile destek verdi. Dönüşüm için yeni yılda çalışmaların başlaması hedefleniyor.

Maltepe Beşçeşmeler cazibe merkezi olacak!

Maltepe’nin 600 yıllık tarihi Beşçeşmeler semtindeki değişim, tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da Beşçeşmeler’deki binaların dış cephelerinin giydirilmesi planlanıyor.

Maltepe Beşçeşmeler'de dönüşüm başlıyor!

Beşçeşmeler’de 63 bin metrekarelik alanda çalışma yürütecek olan belediye, “Maltepe Balıkçıköy Kentsel SİT Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı altında, ilçenin tarihi mekânını yenileyerek, Maltepelilerin ve sanatseverlerin hizmetine sunacak.

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Tunç Soyer'den İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, kent genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Soyer, "Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'e damga vuracak" dedi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, Beştepeler'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için imar planlarını askıya çıkardı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm harekatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını istedi. 9 ilçe kentsel dönüşüm için yol hazırlarken 5 ilçe için onay verildi.

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

Kerem Ali Sürekli'den Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm tepkisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi. Sürekli Soyer'i depremzedelere yardımcı olmadığını belirtti.

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm Haberi

Maltepe Beşçeşmeler dönüşüm


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihi semti Beşçeşmeler esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Beşçeşmeler Esnaf Kültür Sanat Eğitim Derneği (BEKSED) Başkanı Nevzat Eren ve çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda, proje ile ilgili geniş kapsamlı sunum yapıldı. Hazırlanan projeye göre,  Maltepe sahil dolgu alanı, Maltepe Tren İstasyonu, Tarihi Beşçeşmeler Meydanı, Maltepe Merkez Meydanı’nı kapsayan ve 11 bölümden oluşan bir dönüşüm süreci öngörülüyor. Bölgeler halinde başlanacak dönüşüm projesinin tamamlanmasının ardından, bölgenin Avrupa standartlarında, yeşil ile insanın buluştuğu, çocuklar için oyun alanlarının olduğu, tarihi dokusunu yaşatan çağdaş bir kent meydanına dönüşmesi hedefleniyor.


DÖNÜŞÜM 2017 YILINDA


Proje sunumunun ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her meydanın bir hikayesi var, dünyada 500’den fazla meydanı inceleyerek projemizi hazırladık. Tarihi Beşçeşmeler Meydanımızı...