19 / 05 / 2024

malvarlığına el koyma raporunu neresi veriyor

malvarlığına el koyma raporunu neresi veriyor

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği ve kabul edilen önerge ile teklifin taşınmazlar, hak ve alacaklar bakımından el koyma işleminin uygulanabilmesiyle ilgili 10. maddede değişiklik yapıldı...

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Büyükşehirlerdeki astronomik kiralar yaşamı tehdit ediyor: Devlet konut piyasasına el atmalı! 

Fahiş oranlarda yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları artık yaşamı tehdit eder duruma geldi. Peki konut sorunu neden kaynaklanıyor? 

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen rezerv alan detayı Meclis'te de tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Araç ve ehliyet sahipleri dikkatli olması gerekn bir karar açıklandı. Trafikte bunu yapan çok dikkali olmalı ehliyete el koyma trafikten men 20.342 Türk Lirası para cezası uygulanıyor. İşte detaylar...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Ticaret Bakanlığı marketlerin fahiş fiyatlarına el attı! Marketlerde indirimleri kaçırmayın!

Ticaret Bakanlığı tarafından marketlerin denetlenmesinden sonra fahiş fiyatların düşürülmesi sağlandı. Bakanlık tarafından sağlanan marketlerdeki dev indirim, tüketicilere bir fırsat niteliğinde oldu.

İkinci el taşıt satışına yeni düzenleme getirildi. Haberi okumadan sakın araç almayın!

Ticaret Bakanlığınca ikinci el taşıt alım satımı için hazırlanan yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre yetkili bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri halinde yetki belgeleri iptal edilecek.

Renault'tan sıfır otomobili ikinci el fiyatına almak mümkün! İşte Clio'da kampanya!

Clio yeni bir kampanya başlattı. İkinci el fiyatına sıfır otomobil satılacak. İşte tüm detaylar…

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!

Bir hayli süredir küresel piyasalardaki durgunluk ve yaşanan skandallar nedeniyle parlak döneminden bir hayli uzaklaşan kripto para piyasalarını sarsacak bir haber de Bahamalar’dan geldi.

BTC.com'a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

Dünyanın en büyük 6. madencilik havuzu olan BTC.com hacklendi. Saldırının 3 milyon dolar değerinde müşteri ve şirket varlığına el koyduğu bildiriliyor.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

malvarlığına el koyma raporunu neresi veriyor Haberi

malvarlığına el koyma raporunu neresi veriyor


Taşınmazlar, hak ve alacaklar bakımından el koyma işlemin yapılabilmesi için rapor alınacak kurumlar arasına Hazine Müsteşarlığı da eklendi


Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usulünde değişiklik içeren kanun teklifinin taşınmazlar, hak ve alacaklar bakımından el koyma işleminin uygulanabilmesiyle ilgili maddesinde değişiklik yapılarak, el koyma işlemi için rapor alınacak kurumlar arasına Hazine Müsteşarlığı da eklendi 


TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda "yeni demokratikleşme paketi" olarak bilinen Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmelerine devam ediliyor.  


AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği ve kabul edilen önerge ile teklifin taşınmazlar, hak ve alacaklar bakımından el koyma işleminin uygulanabilmesiyle ilgili 10. maddede değişiklik yapıldı. 


Değişiklik ile el koyma işleminin uygulanabilmesi için rapor alınacak kurumlar...