27 / 04 / 2024

Mamakta imar hakkı 4e katlandı

Mamakta imar hakkı 4e katlandı

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı çizgiyi devam ettiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı alanlarda mahalle sakinlerini doğrudan bilgilendiriyor...

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni bina inşaatında son durum!

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni binasına rekor imar hakkı verilmişti. Şimdi AVM, otel gibi gayrimenkullerin satışından pay alarak inşaatı yapacak firmanın havlu attığı, TOKİ'nin projeden çekildiği ve Merkez'in şimdi binayı cebinden yaptıracağı ileri sürüldü...

Balçova arsa mağdularından ilginç eylem!

İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 darbesi öncesi arsa satın alan ancak yıllardır imar hakkı elde edemeyen  Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde "Dalton Kardeşler" kıyafeti giyerek eylem yaptı.

İmar barışı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!

Yaklaşık olarak 14 milyon yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları kısa zaman sonra sona eriyor. İşte imar barışı hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Akiş GYO'dan Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama!

AKİŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı. 

İmar barışı hakkında tüm merak edilenler!

13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı ile ilgili hala birçok kişinin aklında soru işaretleri var. İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık...

Mamakta imar hakkı 4e katlandı Haberi

Mamakta imar hakkı 4e katlandı

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı çizgiyi devam ettiren Mamak Belediye Başkanı'Mesut Akgül, vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı alanlarda vatandaşları doğrudan bilgilendiriyor. 


KENTSEL yenileme çalışmaları öncesinde vatandaşları dinleyerek fikirlerini alan ve gerekli çalışmalan vatandaşların istekleri doğrultusunda şekillendiren Akgül, Mutlu Mahallesinde yapılacak olan yenileme çalışması öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. İmar planında ortaya çıkan son değişiklikler hakkında Mutlu Mahallesi sakinlerini en yetkin ağızdan bilgilendiren Akgül, "Bu bölgeden imar plam geçince hemen mahalle sakinleri arasında kasıtlı olarak bir takım söylemler çıkartıldı. Bu söylemler doğrudan sizlerin mağdur edileceği yönünde.

Ancak ben göreve geldiğim günden itibaren hiçbir şekilde Mamaklıları mağdur edecek hiçbir projeye imza atmadım atmam da" dedi. 


Daha da kazançlısınız 


Hak sahiplerinin hiçbir şekilde mağdur edilmediğinin altını özellikle çizen Akgül, "Büyükşehir Belediyesi ¦ ile...