09 / 05 / 2024

Marmara Köşkü nereye yapılacak

Marmara Köşkü nereye yapılacak

Geçtiğimiz günlerde yıkılan, Cumhuriyet’in simge mekânlarından Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Marmara Köşkü’nün aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği açıklandı.

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremler ile ilgili olarak, 4'ün altındaki sarsıntıları ciddiye almadığı kaydetti. Sayın Görür, halihazırda bir deprem beklendiği uyarısını da yine hatırlattı.

Petrolde zam furyası! Fiyatlar neden artıyor? Sebepleri bir bir sıralandı!

Petrol fiyatlarındaki artış ile beraber akaryakıt fiyatları zamlandı ve enflasyon korkusu büyüdü. Peki, petrol fiyatları neden zamlanıyor? Artık nereye kadar devam edecek ve ekonomiye etkileri ne olacak? İşte detaylar...

İhtiyaç Kredisinde yeni dönem! Faiz arttı, musluk kapandı!

Tüketicilerden ihtiyaç kredisi taleplerinden sonra krediyi, döviz, altın, kripto varlık alımında kullanmayacaklarına dair belgelerinin yanı sıra artık ‘nereye harcayacağı’nın detaylı açıklamasını da bakaya bildirme zorunluluğu geldi.

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Safir Marmara Yönetim Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Safir Marmara Yönetim Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdinç Tunç, Erdoğan Tunç, İhsan Özdemir ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı bölümü 19 Aralık'ta açılıyor!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümünde incelemeler yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi 26 Aralık'ta hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) Adapazarı ilçesindeki Sakarya Bölge Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı konuşmada Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesiminin 26 Aralık'ta açılacağını dile getirdi. 

Marmara depremi giderek yaklaşıyor! Güney Marmara'da risk büyük!

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Bunlar daha büyük depremlerin ayak sesleri. Marmara için de süre zaten doldu da giderek yaklaştığını söylüyor" dedi.

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Ahmet Ercan: Marmara 2.5 metre Yunanistan'a kayacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi'nden bir Kuzey Marmara kırığının geçtiğine dikkat çekerek, "Tekirdağ depremi dediğimiz ikinci kol, bu kırık üzerinden olacak. Marmara'da 2-2,5 metre Yunanistan'a doğru bir kayma yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü 7,2 olur" dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu 21 Aralık'ta tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu devam ediyor. İnşallah bu hafta sonu 5'inci kesimini tamamlıyoruz. 21 Aralık'ta da Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamını tamamlamış olacağız." dedi.

Şükrü Ersoy: Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor, Eyüp'e bile gidebilir!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da 3 bin yıl içerisinde 25'ten fazla tsunami izi bulduklarına dikkat çekerek, İstanbul'da meydana gelecek olası bir büyük depremden sonra tsunami riski olduğunu belirtti...

Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde yazlık fiyatları yüzde 25 arttı!

Türkiye'de başlayan normalleşme sürecinde İstanbullular, bölgeye yaklaşık 100 kilometre mesafede olan Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki yazlık konutlara ilgi gösteriyor.

Marmara Köşkü nereye yapılacak Haberi

Marmara Köşkü nereye yapılacak

Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki, Atatürk tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkıldığı ortaya çıkan Marmara Köşkü’nün aslına uygun biçimde yeniden yaptırılacağı öğrenildi. Ankara Mimarlar Odası, Marmara Köşkü’nün yargı süreci devam etmesine rağmen yıkıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine mahkemenin verdiği Köşk’ün yıkımının yürütmesinin durdurulması kararına rağmen neden yıkımın yapıldığı gündeme gelmişti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, söz konusu mahkeme, yürütmeyi durdurma kararından sonra davayı esastan karara bağladı ve Ankara Mimarlar Odası’nın köşkün yıkımının iptali istemini reddetti. Yıkım da bu kararın ardından gerçekleştirildi.


ODTÜ raporu

Bakanlığın aktardığı bilgilere göre, yıkımla ilgili süreç Marmara Köşkü’nün restore edilmek istenmesiyle başladı. 1930’lu yıllardan bu yana birçok kez tadilat gören binanın orijinalliğini kaybettiği eski ve yeni fotoğraflarla belgelendi. 1 yıl önce köşkün aslına uygun olarak restorasyonu için hazırlanan...