23 / 07 / 2024

Marmaray deprem etkisi yarattı

Marmaray deprem etkisi yarattı

2006 yılında Halkalı'dan Gebze'ye uzanacak olan raylı sistem projesi Marmaray kapsamında, Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Makas Tüneli çalışmaları iki apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirmiş.

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım geliyor. Diğeri deprem etkisi yaratmıştı

Aile Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde bir yardımı sonlandırması vatandaşlarda deprem etkisi yaratmıştı. Bakanlık tarafından şimdi yeni bir yardım verilecek. Başvurular da başladı.

Deprem dalgaları bu yapılara daha çok zarar verir! Aman dikkat!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, X sosyal medya hesabından, deprem etkisi ile ilgili açıklama yaptı ve "Deprem dalgaları sıvı zeminde daha çok zaman geçirir ve yapıya daha fazla zarar verir" dedi. Peki vatandaşlar deprem etkisi için neler söylüyor? İşte o yorumlar...

Japon deprem uzmanından Hatay uyarısı: Hatay'ı denizden bir deprem vurabilir! Etkisi Kahramanmaraş depremiyle aynı olur!

Yüksek mimar ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Hatay'a çarpıcı bir deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Eylül ayında konut satışları yüzde 15 oranında düşerken, kira fiyatlarında da aylar sonra ilk defa düşüş yaşandı. Peki, fiyatlardaki düşüşün sebebi ne ve düşüş devam edecek mi? Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş, konuya ilişkin tüm merak edilenleri cevapladı.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Mesai saatleri 6 saate mi düşürülüyor? Bu iddia resmen deprem etkisi yaratacak! İşte OVP’deki o maddeler...

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 6 saat mesai konusunda yaptığı açıklamalar büyük ilgi çekmişti. OVP'de yer alan işgücü maddelerinde de aynı şekilde ifadelerin olması konuyu yeniden gündeme getirdi. İşte detaylar...

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri ve Maliye Bakanlığı’nın kredi musluğunu kısmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5 geriledi. 

Japon deprem uzmanı uyarıyor: Marmaray, Kuzey Anadolu Fayı tehlikesiyle karşı karşıya!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Balıkesir'de konuştu. Moriwaki, "Kentsel dönüşüm yapılırken yumuşak zeminli yerden başlamak lazım. Zemin sertse bina kötü de olsa fazla sıkıntı olmuyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Kripto parada deprem etkisi! Ethereum güçten düşüyor! 

Kripto para sektörünün öncü altcoin‘i Ethereum (ETH), son dönemde fiyat dalgalanmaları ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ethereum’un dalgalanmaları, tüm altcoin’lerin hamlelerini doğrudan tesiri altına almaya devam etmekte.

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kuralları çiğneme sebebiyle dava açtı. SEC tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi sebebiyle Coinbase'e dava açıldığı söylendi.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Marmaray deprem etkisi yarattı Haberi

Marmaray deprem etkisi yarattı



Marmaray deprem etkisi yarattı!


Marmaray Projesi'nin Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde yürütülen makas tüneli çalışması, iki apartmanda çökme riski, bir lisede ise ağır hasara yol açtı. 100'ü aşkın kişi evinden tahliye edildi


GÖKHAN KARAKAŞ,

M. AKİF ERDEM İstanbul


    İstanbul'da Halkalı'dan Gebze'ye uzanacak olan raylı sistem projesi Marmaray kapsamında, Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Makas Tüneli çalışmaları iki apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirince, bölge sakinleri paniğe kapıldı. İki apartmanda oturan 100'ü aşkın kişi önceki akşam apar topar binalardan tahliye edildi.

    Üsküdar Kaymakamı Saim Saffet Karahisarlı, tüpgeçit kazıları nedeniyle bölgede firma yetkilileri tarafından sürekli ölçümlerin yapıldığını söyledi. Karahisarlı, ''Çökme tehlikesi yok, ama bu...