03 / 05 / 2024

marmarayın geçtiği duraklar

marmarayın geçtiği duraklar

Marmaray, inşaatı 2004 yılında başlamış ve 29 Ekim 2013'te hizmete giren bir projedir. Marmaray, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirerek dünyanın en önemli tünellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Marmaray durakları nereden geçiyor?...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Altın fiyatları tarihi seviyeyi geçti! İslam Memiş, gram altın 2.500 TL olacak dedi!  İşte o tarih...

Altın fiyatları son zamanlarda tarihi seviyeyi geçti. Altının ons fiyatı 2083 dolar olurken Altın ve piyasa analisti İslam Memiş, ''gram altın 2.500 TL olacak'' dedi.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Son dakika! Dolar 30 TL eşiğini geçti! Dolar yatırımcıları müjde! 11 Ocak 2024 dolar/TL kuru!

Dolar yatırımcılarının heyecanla beklediği an geldi Dolar kuru bugün saat 10:30 itibariyle 30 lira eşiğini geçti. İşte dolarda son dakika gelişmesi...

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ons altın 2.000 doları geçti! Altın fiyatları uçmadı resmen füze gibi fırladı! 28 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

28 Ekim Cumartesi günü altının ons fiyatı 2000 doları geçti. Sabah saatlerinde ons altın 2006 dolardan işlem görüyor. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın, yarım ve tam altın bugün ne kadar oldu? 28 Ekim 2023 canlı altın fiyatları.

1944 depremin izlerine rastlanıldı! O ilde fay hattının geçtiği alan imara kapatılıyor!

Bolu Karacasu’da başlatılan deprem çalışmalarında 1944 depreminin izlerine rastlandı. İzleri bulunan fay hattı, şehir planına eklenerek, belirlenen bölgeler gelecekte imara kapatılacak.

Euro 30 TL sınırını geçti! Euro yatırımcılarına müjde! Son dakika euro/TL kuru

Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkileri görülmeye devam ediyor. Her şeyi etkilediği gibi döviz kurlarını da etkiledi. Euro/TL kuru bugün 30 TL sınırını geçti. 24 Ekim Salı euro/TL kurunda son dakika gelişmesi...

marmarayın geçtiği duraklar Haberi

marmarayın geçtiği duraklar


Marmaray durakları nereden geçiyor?


Marmaray, inşaatı 2004 yılında başlamış ve 29 Ekim 2013'te hizmete giren bir projedir. Marmaray, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirerek dünyanın en önemli tünellerinden biri olma özelliğini taşıyor. İstanbul’un Halkalı semti ile Kocaeli’nin Gebze ilçeleri arasında faaliyet gösterecek olan Marmaray durakları nereden geçiyor?

Gebze ile Halkalı arasında kurulan Marmaray hattı toplamda 42 duraktan meydana geliyor. Bu durakların 3 tanesi yer altında bulunuyor. Marmaray'ın sadece boğazın altından geçen tünel kısmı 1,4 kilometre ve toplam hat uzunluğu ise 76 kilometre olarak tasarlandı. 


Marmaray ile birlikte vatandaşlar İstanbul Boğazı'nı 4 dakika gibi kısa bir sürede geçebilecekler. Marmaray'ın banliyö hatları ile tam olarak tamamlanmasından sonra;


Gebze – Halkalı 105 dakika

Bostancı – Bakırköy 37 dakika

Söğütlüçeşme – Yenikapı 12 dakika

Üsküdar – Sirkeci 4 dakikada geçilebilecek.


Marmaray'ın...