12 / 05 / 2024

mega işlemlerde azalma

mega işlemlerde azalma

Pragma'nın iki kurucu yöneticisi Mustafa Akgün ve Özlü Yalaza, iyi Türk şirketlerine ilginin hiçbir zaman bıçak gibi kesilmediğini ancak Avrupalı yatırımcıda bir düşüş olduğunu anlatıyor.

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Sydney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu yüksek riskli işlemlerde bir artışa tanık oluyor. İşte detaylar...

Yolsuz tescil nedir?

Gayrimenkul tescil edilmesi işlemlerinde "Yolsuz tescil" terimi sıkça duyuluyor. Bu işlemlerde tespit edilen haksız kazanç sonrası mahkeme süreci başlar. Peki, Yolsuz tescil nedir? İşte detaylar...

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Bitcoin fiyatları, dünkü işlemlerde yüzde 6'nın üzer değer kazanırken bugün sakin seyrediyor. Buna göre, kripto paraların piyasa değerinde, son 24 saat içinde yüzde 5 değer kazandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıtıntıları...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Bitcoin 17 ayın zirvesini görerek 35 bin doları aştı

Bitcoin fiyatları, haber akışlarının da sebebi ile bir kez daha sert bir çıkış yaparken, bugünkü yapılan işlemlerde 35 bin doları geçti ve 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri ise son 24 saatte yüzde 7,59 kadar çıktı.

Altında düşüşler alım fırsatı mı? İşte altında yol haritası…

Ons altın uluslararası borsalardaki gelişmelere bağlı olarak bugünkü işlemlerde 8,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Orta ve uzun vadede altının geleceğinden umutlu olan uzmanlar, altın fiyatlarındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Araç sahiplerine müjde! Bu işlemlerde tam yüzde 50 indirim geldi! Resmen açıklandı!

İş Bankası’ndan araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. İş Bankası, Maximiles Black'le yapılacak otopark ödemelerine yüzde 50 indirim uygulayacağını duyurdu.

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İş Bankası’ndan bir bayram müjdesi daha! Son gün 2 Temmuz!

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alışverişlerine yönelik kampanyalar düzenleyen bankalardan biri de İş Bankası oldu. İş Bankası, kurban alışverişlerinde 6 taksitli işlemlerde ilave 4 taksit imkânı sunacağını duyurdu.

İş Bankası son kez duyurdu! Bu parayı 30 Haziran’a kadar almazsanız hakkınız yanacak!

Her zaman birbirinden farklı kampanyalar düzenleyerek müşterilerinin yaptıkları işlemlerde kazançlı çıkmasını sağlayan İş Bankası, Maximum müşterilerine özel bir kampanya daha düzenledi. İş Bankası, kampanya kapsamında 150 TL hediye edeceğini ve son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğunu açıkladı.

Akbank son kez duyurdu! Adınıza tamı tamına 1.500 TL yatacak! Son gün 26 Haziran!

Gıdadan mobilyaya, teknolojiden tatil sektöründe kadar her alanda kampanyalar düzenleyerek müşterilerinin yaptıkları işlemlerde kazançlı çıkmasını sağlayan Akbank, Axess’lilere özel hazırlanan bir kampanyasını daha duyurdu. Akbank, kampanya kapsamında tam 1.500 TL hediye edeceğini açıkladı.

İş Bankası hesabı olanlar hesabını kontrol etsin! Bu para hesaplara yatacak!

Her geçen gün düzenlediği kampanyalarla beraber müşterilerinin yaptığı işlemlerde kazançlı çıkmasını sağlayan İş Bankası, yeni bir kampanyasını daha duyurdu. İş Bankası, düzenlediği bu kampanyayla müşterilerine 75 TL MaxiPuan vereceğini paylaştı.

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

Amerika Birleşik Devletlerinde ilk kez işsizlik maaşı isteğinde bulunanların sayısında azalma meydana geldi. İşte detaylar!

mega işlemlerde azalma Haberi

mega işlemlerde azalma

Doların yükselişi, AB ile köprülerin atılması, reel sektörden birbiri ardına gelen tehlike sinyalleri yabancı yatırımı nasıl ve ne ölçüde etkileyecek? Türkiye'ye 2005 yılından beri yabancıların yaptığı toplam 5 milyar dolarlık 72 tamamlanmış işlemin altında imzası olan Pragma Danışmanlık'ın iki kurucu yöneticisi Mustafa Akgün ve Özlü Yalaza bu konuda çok kötümser değil ancak önemli uyarılar yapmaktan geri de kalmıyorlar. Özlü Yalaza, "Hiçbir zaman Türkiye'deki iyi şirketlere ilgi durmaz. Ancak dolar yatırım yapıp getiriyi TL alan fon yatırımcı için son dönemde kurlardaki bu oynaklık negatif etki yapacak. Bu kadar oynaklık varken yatırımcının TL kazanan bir işe para koyması çok kolay değil. Yatırım fonlarını bu oynaklık korkutuyor" diyor.


Hiçbiri masadan kalkmadı


Pragma, 2002 yılında kurulmuş bir şirket. Özellikle KOBİ'leri doğru ortakla buluşturma konusunda isim...