10 / 05 / 2024

melen çayından istanbula çok su veriliyormu

melen çayından istanbula çok su veriliyormu

Barajlarındaki su seviyesi alarm veren İstanbul'a Melen'den günlük 676 bin metreküp su pompalanıyor. 2007 yılında kurulan Melen regülatöründen İstanbul'a en fazla su aktarımı geçen yıl yapıldı...

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

İngiltere'de mortgage onayları son 7 ayın zirvesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de mortgage onayları Haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviyelere çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

Amerika'da mortgage faizleri yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,17 ile ağustos ayından bu zamana oranla en düşük seviyesine gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! Ticari kredi faizleri mayıs ayından bu yana üçe katlandı!

Tüketici ve ihtiyaç kredilerindeki ortalama faiz, eylülün son haftasında yüzde 60 seviyelerine dayandı. Ticari kredilerdeki faiz ise seçimlerin yapıldığı mayıs ayının ardından üçe katlandı.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

Milyonlarca memur, emekli ve işçinin temmuz ayında aldığı asgari ücret zammı çabuk eridi. Asgari ücretin alım gücü eylül başında 9 bin 277 TL’ye inerken en düşük emekli maaşı 3 bin 423 TL kaydetti.

KKM hesaplarında sekiz ay sonra ilk düşüş yaşandı!

Ekonomi yönetimi kur korumalı mevduattan çıkış stratejisini hızlandırırken, mevduatlarda ocak ayından bu yana ilk kez gerileme oldu. Kur korumalı mevduat toplamı geçen hafta 39,3 milyar TL düşüşle 3,37 trilyon TL olarak kaydedildi.

Çaya üç ayda üçüncü zam: ÇAYKUR 2023 zamlı çay fiyatları

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında zam yaptığını duyurdu. Böylece son üç ayda çaya üçüncü kez zam gelmiş oldu. Haziran ayından bu güne kuru çay fiyatları yüzde 63,6 zamlandı.

İnşaat maliyetlerindeki artış 5 ayın zirvesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Haziran ayında aylık bazda yüzde 4,43, yıllık bazda yüzde 49,32 artış gösterdi. Yine verilen bilgilere göre, inşaat maliyetinde aylık bazda artış Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

melen çayından istanbula çok su veriliyormu Haberi

melen çayından istanbula çok su veriliyormu


İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için kullanılan barajlar alarm veriyor. Barajlardaki doluluk oranı 2007'den sonra en düşük seviyeye gerileyerek yüzde 35 seviyesine ulaştı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) verilerine göre, bugün itibariyle İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 35,04. Aralık 2012'de barajların doluluk oranı yüzde 54,39 iken bu oran geçen Aralık'ta yüzde 36,42'ye kadar düştü. 


8 ocak itibariyle 304 milyon metreküp suyun bulunduğu 10 barajdaki doluluk oranları şöyle: "Ömerli Barajı: yüzde 50,62, Papuçdere: 0,38, Sazlıdere: 20,11, Büyükçekmece: 31.62, Alibey: 20.71, Terkos: 42,71, Kazandere: 4,09, Elmalı: 7,84, Darlık: 36,21, Istrancalar: 53,59."


Ömerli Barajı'nda 119 milyon 143 bin metreküp, Terkos'ta 69 milyon 296 bin metreküp, Büyükçekmece'de 47 milyon 89 bin metreküp, Darlık'ta 38 milyon 928 bin metreküp, Sazlıdere'de 17 milyon 839 bin metreküp, Alibey'de...