18 / 05 / 2024

Melikgazi TOKİde yapılan okul ne zaman açılacak

Melikgazi TOKİde yapılan okul ne zaman açılacak

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de gerçekleştirilen kamu yatırımları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temin edilen ödenekle Melikgazi TOKİ’de yapılan 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli ortaokulun yapımının tamamlandığını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de depremzedelere yapılan taşınma yardımının iadesini isteyen AFAD'dan geri adım!

İzmir'de hatalı raporlar sebebiyle depremzedelere yapılan taşınma yardımlarının iade edilmesini talep eden AFAD, gelen tepkilerin ardından talebini geri çekti.

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

Melikgazi TOKİde yapılan okul ne zaman açılacak Haberi

Melikgazi TOKİde yapılan okul ne zaman açılacak

Vali Düzgün, eğitim öğretimin, standartlara uygun fiziki ortamlarda gerçekleştirilebilmesi adına kamu yatırımlarının hızla devam ettiğini belirterek, TOKİ’de yapılan ortaokulun bölgedeki önemli bir eksikliği tamamlayacağını ifade etti.Vali Düzgün, maliyeti 3,178 milyon TL olan Melikgazi TOKi Ortaokulu’nun yapımına 2013 yılının Ekim ayında başlandığını hatırlatarak, 1 Aralık itibariyle geçici kabulünün yapıldığını, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte okulun eğitim öğretime başlayacağını söyledi.Kayseri’nin en ücra köşesinde yaşayan çocukların da eğitim hakkının kutsal olduğunun altını çizen Vali Düzgün, gerek kamu gerek özel sektör olarak eğitim ve öğretime yapılan yatırımların çocukların daha iyi bir geleceğe hazırlanmaları açısından taşıdığı öneme işaret etti.

Kamu yatırımları ve hayırseverlerce yaptırılan okullar sayesinde Kayseri’de sınıf başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasına göre daha iyi olduğunu belirten Vali Düzgün, “Sürdürülecek...